Αντιλαλούν οι φυλακές στον παράδεισο του GAP


Ύστερα από 15 μήνες διακυβέρνησης GAP είναι σαφές προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, ήδη δε το «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» είναι το επίσημο δόγμα της συμμαχίας Δ.Ν.Τ.-ΠΑΣΟΚ.

Ως δικηγόρος, όμως, και υπερασπιστής ανθρώπων και δικαιωμάτων, ανησυχώ πολύ για την σταθερή πορεία της πατρίδας μου προς την πλήρη κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του νομικού πολιτισμού που ισχύουν από την εποχή του  Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.

Στον παράδεισο του GAP, κατ’εντολή των οικονομικών εγκεφάλων του Δ.Ν.Τ., έχει αναγορευθεί σε «υπ’ αριθμόν 1» κοινωνική απειλή και μάστιγα για την δημοκρατία ο εκάστοτε φοροφυγάς, χωρίς κανείς να εξετάσει εάν ο φόρος που υποτίθεται ότι οφείλει αντιστοιχεί σε πραγματική και δίκαιη φορολογική υποχρέωση.

Δυστυχώς, όμως, η έκπτωση των δημοκρατικών ελευθεριών και η μείωση των δικαστικών εγγυήσεων γίνεται από την κυβέρνηση βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προφανώς έχει εκπονηθεί από τους εντολείς της, καθώς οι σημερινοί κυβερνώντες δεν πείθουν ούτε για την ευφυΐα, ούτε για την επιστημονική τους κατάρτιση, ώστε να σκεφθούν και να συντάξουν τα όσα οι νόμοι που ψηφίζουν, μας επιβάλλουν.

Αρχικά, με τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ εξαπολύθηκε καμπάνια ψυχολογικού καταναγκασμού και κατασυκοφάντησης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με σκοπό να στραφεί εναντίον μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Μετά, επιβλήθηκε ψυχολογία προσωπικής ενοχής σε όλον τον λαό για την κακή κατάσταση της χώρας […μαζί τα φάγαμε..], ώστε να καμφθούν οι εσωτερικές αντιστάσεις και να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα ό, τι θα επακολουθήσει.

Τέλος, με ήδη διαμορφωμένο το κλίμα, ξεκίνησε η νομική εξόντωση των δικαιωμάτων, με εργαλεία τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση, νόμους που παραβιάζουν το πνεύμα του Συντάγματος και τις προσωπικές ελευθερίες όλων, δήθεν για επιτάχυνση της δικαιοσύνης και αναζωογόνηση των δημοσιονομικών της χώρας.

Με τον νόμο 3900/2010, με πρόσχημα την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, λες και φταίει ο φορολογούμενος που αργούν τα δικαστήρια να δικάσουν την υπόθεσή του, ουσιαστικά καταργήθηκε ο ένας από τους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας, και καταργήθηκαν όλες οι εγγυήσεις για την τήρηση των απαραίτητων τυπικών διαδικασιών από την Διοίκηση έναντι του φορολογούμενου. Με απλά λόγια, εάν η εφορία σου βάλει πρόστιμο, θα το επιδώσει όπως και όποτε θέλει, εάν δεν σε βρει θα το πετάξει στον απέναντι κάδο σκουπιδιών, εσύ θα πρέπει να προσφύγεις, και εάν χάσεις δεν έχει έφεση. Συγχαρητήρια, εάν αυτό είναι δικαιοσύνη, τότε ο Μουσολίνι ήταν ιεραπόστολος και ο Ιαβέρης νεωκόρος.

Με πρόσφατη υπουργική απόφαση αποφασίστηκε να διπλασιαστούν τα δικαστικά έξοδα και να δεκαπλασιαστούν τα παράβολα για την υποβολή μηνύσεως, εάν δε παρασταθεί κάποιος ως πολιτικώς ενάγων, πρέπει να προπληρώσει 150€!!!! στο Ελληνικό Δημόσιο, χώρια οι δικηγορικές αμοιβές. Προφανώς, αγνοούν οι κυβερνώντες ότι η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των δικαιωμάτων όλων, ιδιαιτέρως των μη εχόντων και των κάθε μορφής αδυνάτων. Το δε πρόσχημα ότι δήθεν οι Έλληνες είναι δικομανείς είναι αστείο, καθώς ακόμη και εάν ίσχυε, για κάθε αβάσιμη μήνυση ο Εισαγγελέας που την εξετάζει έχει την δυνατότητα να την βάλει στο αρχείο, και να επιβάλλει εκ των υστέρων τα έξοδα στον μηνυτή. Όμως, το 99% των μηνύσεων καταλήγει στο ακροατήριο, επομένως δεν προκύπτει από την κρίση του εκάστοτε Εισαγγελέα να είμαστε δικομανείς.

Τέλος, αποκορύφωμα της επίθεσης κατά των δημοκρατικών μας ελευθεριών και του δικαιώματος προσφυγής στην Δικαιοσύνη είναι το πρόσφατπ φορολογικό νομοσχέδιο: Ως άλλη χούντα του Βιντέλα, η κυβέρνηση του GAP αποφάσισε να βάλει στην φυλακή όλους του οφειλέτες του Φ.Π.Α.. προτού καν εκδικαστεί η έφεσή τους!!!!!.

Εάν χρωστάς 5001 €, δικάζεσαι σε ποινή !!!! Εάν μάλιστα χρωστάς άνω των 75.000 €, πιθανόν από εξωλογιστικό προσδιορισμό-δηλαδή χωρίς έλεγχο στα βιβλία της επιχείρησής σου, μπορεί και να προφυλακιστείς!!!!! Γι’ αυτό πάρθηκαν μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών: για να βγουν έξω οι παιδεραστές και οι έμποροι ναρκωτικών, και να αδειάσουν κελιά για τους φοροφυγάδες!!!!!! Ακόμη όμως και εάν κρίνεις ότι αδικείσαι από την εφορία, και προσφύγεις στην Δικαιοσύνη, πρέπει να προκαταβάλεις το 50% της οφειλής, και εάν δεν το έχεις, καλές διακοπές στο Μαλανδρίνο ή στην Τρίπολη, μαζί με τους κρατούμενους για σεξουαλικά αδικήματα. Είναι δε τόσο απροκάλυπτη η υπαγόρευση του νομοσχεδίου από τους τροΐκανούς, ώστε εφευρίσκει και θεσμούς όπως αυτός του Γενικού Εισαγγελέα, απευθείας made in USA, με αποτέλεσμα να γελάνε και οι πέτρες, πόσω μάλλον οι νομικοί.

Ολοκληρωτικό είναι όχι μόνον το πολίτευμα που δεν βασίζεται στην λαϊκό βούληση, αλλά και αυτό που βιάζει την λαϊκή βούληση, το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, πίσω από νομιμοφανείς αλλά αντιδημοκρατικές διαδικασίες, όπως ζούμε σήμερα. Ως δικηγόρος αρνούμαι να συναινέσω σε έκπτωση των δημοκρατικών ελευθεριών, και σε περιορισμό του δικαιώματος προσφυγής στην δικαιοσύνη, παρ’ότι είναι βέβαιο ότι η δουλειά μου θα αυξηθεί. Αν και στον παράδεισο του GAP το επάγγελμα του μέλλοντος είναι σιδεράς ή δεσμοφύλακας, αφού οι φυλακές θα γεμίσουν και ο «Καπετανάκης» θα ξαναγίνει επίκαιρο άσμα

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 7

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.