Κατ΄ εξακολούθηση διαπραττόμενη κυβερνητική αδικία εις βάρος των διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008


Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ την κυρία Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων.

ΘΕΜΑ: « Οι 428 επιτυχόντες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2009 απαιτούν την άμεση πρόσληψη τους επιζητώντας δικαιοσύνη και ισονομία από την Ελληνική Πολιτεία ».

Το διήμερο 31-01-2009 και 01-02-2009 έγινε ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ προκειμένου να γίνει η πρόσληψη εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τις σχολικές περιόδους 2009-2010 και 2010-2011.
Το καλοκαίρι του 2009 εκδόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα και ακολούθως τα ονομαστικά ΦΕΚ των διοριστέων του διαγωνισμού, βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτοι διορισμοί το Σεπτέμβριο του 2009.
Την επόμενη χρονιά και παρά το γεγονός ότι οι προκηρύξεις του γραπτού διαγωνισμού προέβλεπαν το διορισμό όλων των επιτυχόντων το αργότερο μέχρι τα τέλη του Αυγούστου 2010, η Κυβέρνηση δεν τήρησε αυτή την υποχρέωση και άφησε άδικα και αναίτια εκτός προσλήψεων 428 επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του διαγωνισμού αυτού. Και χωρίς μάλιστα να τηρήσει τις διατάξεις του Ν. 3848/2010 που η ίδια εψήφισε, σύμφωνα με τον οποίο ρητά ορίζονταν ότι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση γίνονται σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους έχοντες προϋπηρεσία.

Το χειρότερο όμως για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς αυτούς είναι η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας ν’ ανταποκριθεί στην υπ’ αριθ. ΔΠΤΠ/Φ.2.9./29/οικ. 22433 εγκύκλιο των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία όλοι οι διοριστέοι με προκηρύξεις ΑΣΕΠ με ΦΕΚ οριστικών αποτελεσμάτων διορισμού μέχρι και 31-12-2009, πρέπει ν’ απορροφηθούν μέχρι και τις 31-12-2010.

Επειδή η στάση αυτή του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί πρωτοφανή αδικία εις βάρος των συγκεκριμένων αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών και καταστρατήγηση της αρχής της ισονομίας που πρέπει να διέπει κάθε σύγχρονη και ευνομούμενη Πολιτεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός,
Πότε προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη των 428 εναπομεινάντων αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2009, αποκαθιστώντας την κατ΄ εξακολούθηση διαπραττόμενη Κυβερνητική αδικία εις βάρος των ανθρώπων αυτών;

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Διαβάστε περισσότερα:

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.