Ως πότε θα ‘μαστε “γαλακτομούσχαρα”;


Έχουμε κάνει συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεις επί αναλύσεων για τον πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Κάποιοι εθελοτυφλώντας το λένε συνομοσιολογία, άλλοι υπερβολές, όχι ότι λείπουν κι αυτές αλλά σίγουρα δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στους καιρούς ζούμε.

Ότι και να συμβαίνει όμως γύρω μας, όσο και να πολεμώνται οι διαφορετικές ιδέες κάποιων ανθρώπων που πάνε κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα, που δεν θέλουν να ομογενοποιηθούν, οι πρώτοι εχθροί μας είμαστε εμείς οι ίδιοι…

Δυστυχώς η νοοτροπία που έχουμε αποκτήσει είναι καθαρά η βόλεψή μας, κι αυτό είναι μέχρι ενός ορίου θεμιτό, αλλά αν φτάνει στα όρια της αδιαφορίας και της κοινωνικής απαξίωσης, αυτό που έχει επικρατήσει να ονομάζουμε ωχαδερφισμό, τότε γίνεται επικίνδυνη. Και είμαστε, ή καλύτερα έχουμε γίνει “βολεψάκηδες”, με ευθύνη των κυβερνώντων μας πρωτίστως από την μεταπολίτευση εως σήμερα και δευτερευόντως με ευθύνη των ίδιων των Ελλήνων της γενιάς των σημερινών 50άρηδων και μετ έπειτα. Μετατραπήκαμε δηλαδή όπως λένε και στο χωριό μου σε …”γαλακτομούσχαρα”. Μας άγουν και μας φέρουν, μας χειραγωγούν και μας εκμεταλλεύονται κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε την στήριξή μας σε αυτό; Υπάρχει ελπίδα;

Ας δούμε κάποια μικρά ενδεικτικά παραδείγματα πριν απαντηθεί το ερώτημα:

-Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μας παρουσίασε στο λογότυπο του για τις εκλογές μια ερμαφρόδιτη ελληνική σημαία χωρίς σταυρό. Το θέμα πήρε διαστάσεις, πολλοί ήταν αυτοί που κινητοποιήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν. Αποτέλεσμα, να εξαφανιστεί το εν λόγω λογότυπο.

-Πρόσφατα, στην καμπάνια για την προώθηση της εκπομπής του ΣΚΑΙ 1821, αναφερόταν ως υπότιτλος “Η γέννηση ενός έθνους”. Επίσης η αντίδραση ήταν μεγάλη προς τον σταθμό και ο υπότιτλος άλλαξε στα βιβλία της σειράς σε “Η γέννηση ενός Έθνους-Κράτους”.

-Πριν λίγες μέρες το ιστολόγιο ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ έκανε την αποκάλυψη για την σημαία της “ανεξάρτητης” Κρήτης που εμφανίζονταν σε ένα διαφημιστικό μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Ο “θόρυβος” που προκλήθηκε υπήρξε μεγάλος και παρά τις παιδιάστικες δικαιολογίες που πρόβαλε η εταιρεία, απαλείφθηκε η σημαία αυτή από την διαφήμιση.

Η λίστα φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν πάμπολλα παρόμοια παραδείγματα κυρίως θεμάτων που αναδείχθηκαν μέσα στις ανεξάρτητες φωνές των ιστολογίων.

Σε ότι αφορά τις κυβερνήσεις είναι γνωστό σε όλους πόσο φοβούνται την λαϊκή αντίδραση και ιδιαίτερα σε εκλογική περίοδο…

Νομίζω λοιπόν, πως ότι συμβαίνει εναντίον μας, συμβαίνει γιατί απλά βρίσκουν και κάνουν. Οι Έλληνες ποτισμένοι τόσα χρόνια στην κομματικοκρατία δεν έχουν αντιληφθεί την δύναμή τους. Αν μπορούν με τις αποκαλύψεις κάποιων ανεξάρτητων ιστολογίων να υπαναχωρούν εταιρείες και συμφέροντα κολοσσοί, τί μπορεί να συμβεί σε μια πιο γενικευμένη κατακραυγή; Τί θα γίνει αν σταματήσουμε να είμαστε τα γαλακτομούσχαρα των ισχυρών;

Η συνειδητοποίηση της δύναμής μας είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή όσων θέλουμε να αλλάξουμε στην ζωή μας, στην κοινωνία μας, στην χώρα μας.

filologos10

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία filologos10. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ως πότε θα ‘μαστε “γαλακτομούσχαρα”;

 1. Ὁ/ἡ Ramnousia γράφει:

  Πολύ σοφά λόγια αγαπητέ Φιλόλογε…
  Συγχαρητήρια από μας…
  Και φυσικά άλλη μια νίκη με την οποία αποδεικνύεται η δύναμη μας είναι και το κίνημα “δεν πληρώνω διόδια” όπου διαφαίνεται μια μαζική ανυπακοή στην καταλήστευση που έχουμε υποστεί από τις ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους δρόμους μας.

  υγ.: Με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσουμε και για τις αναρτήσεις που μας στέλνεις και κατά καιρούς αναδημοσιεύουμε. Το ίδιο άλλωστε θα πράξουμε και με το παρόν άρθρο σου!
  Φιλικά η ομάδα του Ramnousia

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.