Βερσαλλίες με χημικές τουαλέτες, καταγγελίες για αλλαγή χρήσης


Στην Πολεοδομία θα δοθεί η συνέχεια

Σε νέο πονοκέφαλο τείνει να εξελιχθεί η μεταφορά των καταληψιών της Νομικής στο νεοκλασικό της Πατησίων. Το μέγαρο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρητέο και από το Υπουργείο Χωροταξίας και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Και επομένως, φαίνεται ότι παραβιάζεται ο νόμος περί διατηρητέων, που δεν επιτρέπει την αλλαγή χρήσης.

Το κτίριο ανακαινίστηκε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του, που ήταν μεγάλη κατασκευαστική εταιρία. Και παραχωρήθηκε για την συγκεκριμένη χρήση από τον σημερινό ιδιοκτήτη του, που είναι ιδιοκτήτης εταιρίας δημοσκοπήσεων.

Η εμπλοκή φαίνεται ότι βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν θεωρείται διατηρητέο μόνο από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ – οπότε σ’ αυτήν την περίπτωση μπορεί κάποιος να διατηρεί την πρόσοψη και μέσα το χρησιμοποιείς όπως θέλεις. 

Το πρόβλημα είναι πως διατηρητέο θεωρείται και από το Υπουργείο Πολιτισμού και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή χρήσης, διότι η άδεια για την ανακαίνιση και την χρήση του βγαίνει με βάση προκαθορισμένο σκοπό.

Για το γεγονός ενημέρωσε χθες  το Υπουργείο Πολιτισμού η διευθύντρια Νεωτέρων Μνημείων, μετά από διαμαρτυρία της πολιτικού μηχανικού Νάντιας Ρομποτή. Η κ. Ρομποτή ενημέρωσε και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, ενώ, όπως είπε, την Δευτέρα σκοπεύει να κάνει καταγγελία στην Πολεοδομία.

Στο μεταξύ, οι κίνδυνοι από την μαζική και συντεταγμένη μεταφορά 300 λαθρομεταναστών από την Κρήτη στη Νομική Σχολή Αθηνών και από εκεί στο νεοκλασικό, γωνία Πατησίων και Ηπείρου, δεν έχουν εκλείψει.

Οι εξελίξεις βρίσκονται μπροστά μας, αλλά η μικρή, δεκαπενθήμερη αναβολή, πρόσφερε ένα διάλλειμα τραγικοκωμικών διαστάσεων.

Στην επικαιρότητα βρέθηκαν τα πιο παράδοξα παράπλευρα προβλήματα του μεταναστευτικού. Όπως για παράδειγμα το πρόβλημα τουαλετών που ανέκυψε στο νεοκλασικό, με την μεταφορά χημικών τέτοιων.

Ήταν αναμενόμενο. Οι Βερσαλλίες – διότι περί Βερσαλλιών πρόκειται, όπως βεβαιώνουν όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν το εσωτερικό του κτιρίου σε ανύποπτο χρόνο – δεν είχαν τουαλέτες. Εκ των υστέρων τοποθετήθηκαν και εκεί για τις ανάγκες των επισκεπτών.

Οπότε, οι μετανάστες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το νέο κατάλυμά τους – κι’ ας πρόκειται για ένα από τα πιο χλιδάτα και ωραία κτίρια της Αθήνας. Τώρα, δεν το βρίσκουν κατάλληλο και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους εξαπάτησε.

Απορίας άξιον είναι βέβαια πώς έβρισκαν κατάλληλο το κτίριο της Νομικής και όχι τις «Βερσαλλίες». Για να αποδειχθεί ότι ο σκοπός ήταν να βρεθούν σε ένα δημόσιο κτίριο και να τραβήξουν την προσοχή.

elzoni

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.