Φορολογική πολιτική και φοροδιαφυγή


Φορολογική πολιτική και φοροδιαφυγήΤη λανθασμένη φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σχολιάζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος αφού όπως τονίζει υπηρετεί φοροεισπρακτικού στόχους και όχι αναπτυξιακές πολιτικές. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών παρατηρεί ότι η επιβολή ποινών φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη και μη καταβολή του ΦΠΑ είναι ένα πολύ αυστηρό μέτρο που θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση στον τομέα των επιχειρήσεων. Επίσης οι προβλέψεις του νομοσχεδίου όσον αφορά τη φορολογία νομικών προσώπων και μερισμάτων δεν βοηθούν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής Οικονομίας. Η αύξηση του ποσοστού προβεβαίωσης από 25 σε 50% σε περίπτωση προσφυγής στα δικαστήρια για φορολογικές διαφορές, χαρακτηρίζεται ως λύση εκβιασμού που υπονομεύει τη σχέση ισότητας μεταξύ κράτους και φορολογούμενου.

Από την άλλη πλευρά η φοροδιαφυγή αυξήθηκε το 2010 κατά 2 δις ευρώ αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 12 δις ευρώ επιβεβαιώνοντας την αποτυχία της εισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης και την απώλεια εσόδων.

epikaira

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.