Θα θυμηθεί να παταιτηθεί ο Γερουλάνος; ‘Η μήπως σκόπιμα άφησαν να χαθούν οι Μεσογειακοί;


Τελικά τα καταφέραμε! Πετύχαμε να μας αφαιρέσουν την ανάθεση των Μεσογειακών Αγώνων, ξέρετε εκείνης της διοργάνωσης για την οποία αναβιώσαμε μέχρι και… την «Αργοναυτική εκστρατεία» προκειμένου να την αναλάβουμε, αφού μόνο ο Ιάσονας απουσίαζε από την αποστολή που είχε μεταβεί στην Ιταλία (τον αντικαθιστούσε επαξίως η κυρία Μπακογιάννη) προκειμένου να φέρει στο Βόλο και στη Λάρισα το «Χρυσόμαλλο Δέρας».

Βεβαίως, το διάστημα που προηγήθηκε δαπανήθηκαν κάποια… χρήματα, αλλά προφανώς αυτό αποτελεί λεπτομέρεια μπροστά στην εθνική ξευτίλα για την οποία κάποιοι θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί. Αλλά πριν αναφερθούμε σ’ αυτούς τους «ταλαντούχους», που με την ανικανότητά τους διέσυραν διεθνώς την Ελλάδα, θα πρέπει να επισημάνουμε την οικονομική καταστροφή που θα υποστούν από αυτή την εξέλιξη οι επιχειρηματίες που είχαν προγραμματίσει να επενδύσουν σ’ αυτή την ιστορία.

Και θα πρέπει να σημειώσουμε και την ταπείνωση που υπέστησαν οι πολίτες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, που κατά τα ειωθότα το έμαθαν τελευταίοι. Δεν γνωρίζουμε αν είχαν πληροφόρηση οι φορείς της περιοχής, παραγωγικοί και οικονομικοί, ούτε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι έκανε όλο αυτό το διάστημα η Επιτροπή που είχε αναλάβει τη διοργάνωση των αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει να αναζητηθούν. Αν γνώριζαν τις προθέσεις της Κυβέρνησης, θα πρέπει να ενημερώσουν τους πολίτες των περιοχών αλλά και της Ελλάδας, τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα. Αν δεν γνώριζαν, επίσης θα πρέπει να δικαιολογήσουν τη στάση τους.
Το μείζον όμως θέμα είναι η στάση της Κυβέρνησης, και κυρίως του υπουργείου που υποτίθεται ότι, έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη προβολής της χώρας διεθνώς. Είναι προφανές ότι ο κύριος Γερουλάνος φέρει ευθύνη για το διασυρμό της χώρας, και θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να είχε ήδη υποβάλλει παραίτηση, και να είχε γίνει αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Επιτέλους, θα πρέπει κάποτε αυτή η χώρα να σταματήσει να πληρώνει τους ερασιτεχνισμούς κάποιων υπουργών που επιλέγονται, είτε γιατί έχουν αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ, είτε γιατίκάνουν καλή παρέα στον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Η στάση της Κυβέρνησης είναι αδικαιολόγητη, και ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα χρειάζεται ενίσχυση του προφίλ της. Αν δεν είχαμε χρήματα για να φέρουμε σε πέρας τη διοργάνωση των αγώνων, θα έπρεπε να ζητήσουμε και να πετύχουμε μείωση του κόστους, και την περικοπή κάποιων αγωνισμάτων. Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση είχε εγγυηθεί, όταν ετέθη το θέμα από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων λόγω της οικονομικής κρίσης, τη διεξαγωγή τους.

Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι η Κυβέρνηση συνειδητά καθυστέρησε τα έργα, ώστε να εκβιάσει την αφαίρεση της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων. Και είναι λυπηρό ότι όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν μιλούσε.

Ntavos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Θα θυμηθεί να παταιτηθεί ο Γερουλάνος; ‘Η μήπως σκόπιμα άφησαν να χαθούν οι Μεσογειακοί;

 1. Ὁ/ἡ o politikos γράφει:

  ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΑΚΛΑ ΝΤΟΡΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
  ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ ΚΑΛΟΛΑΔΩΜΕΝΟΙ , ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΠΑΤΗΣΑΝ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΙΣΙ-ΔΩΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥ…
  ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ,ΟΦΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΔΕ ΝΑ ΑΡΜΕΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
  ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΜΗΤΣΟ-ΚΩΣΤΑΙΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΩΡΕΥΣΑΝ , ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΝΤΟΡΟ-ΚΟΠΡΟ-ΣΚΥΛΩΝ…

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.