Κόβουν το νερό σε 11 χωριά λόγω χρεών


Που φτάσαμε…. Χωρίς νερό πρόκειται να μείνουν χωριά της Φθιώτιδας, αφού η ΔΕΗ κατεβάζει τους διακόπτες σε αντλιοστάσια.

Συγκεκριμένα, σε 11 χωριά της Φθιώτιδας έχει προαναγγείλει η ΔΕΗ διακοπή του ρεύματος, επειδή έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς που φτάνουν τις 244.000 ευρώ, αλλά και συγχρόνως αδυναμία να καταβάλουν κάποια χρήματα έτσι ώστε να ρυθμίσουν το χρέος τους
.

Στο μεσοδιάστημα έγιναν επαφές, εξασφαλίστηκαν κάποιες παρατάσεις που εκπνέουν την 1η Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κάποια λύση.

«Από την Τρίτη 1/2, θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια και κατά συνέπεια η παροχή νερού σε όλα τα Διαμερίσματα των πρώην Δήμων Ελάτειας & Τιθορέας, λόγω υπερβολικού και διαχρονικού χρέους και αδυναμίας διακανονισμού, ένεκα της μη εξόφλησης έστω και του τρέχοντος τετραμήνου απ’ τους πολίτες τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας στη Φθιώτιδα κ. Θόδωρος Ντούρος.

Πριν λίγα 24ωρα, ο ίδιος ο δήμαρχος είχε κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες του δήμου να πληρώσουν από 20 ευρώ ο καθένας, έναντι των λογαριασμών του νερού, για να μπορέσουν να συλλέξουν ένα ποσόν για να κάνουν ρύθμιση του χρέους στη ΔΕΗ.

Όμως αυτή η προσπάθεια απέτυχε όπως ο ίδιος ο δήμαρχος ομολογεί στην ανακοίνωση του, αφού σημειώνει πως «φαίνεται πως η έκκλησή μου για εξυπηρέτηση των ελαχίστων των χρεωστικών οικιακών λογαριασμών σας, δεν έτυχε της προσήκουσας προσοχής εκ μέρους σας ή εξελήφθη ως ψυχαναγκαστική χωρίς σημαντικό λόγο κι αιτία».

Έτσι, από τους τρεις πρώην δήμους που συγκροτούν το νέο δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, μόνο σε έναν θα δουλεύει το αντλιοστάσιο κανονικά, ενώ στους άλλους δύο προβλέπεται διακοπή νερού.

«Δυστυχώς μας είναι πρακτικά αδύνατο να καλύψουμε τις ανάγκες ύδρευσης απ’ την Αμφίκλεια κι γι’ αυτό προνοήστε για την εξασφάλιση νερού όσο το δυνατόν περισσότερου…» γράφει στην ανοιχτή του επιστολή προς τους δημότες ο κ. Ντούρος, περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται πλέον ο δήμος του, να μην μπορεί να καλύψει ούτε καν την απρόσκοπτη παροχή πόσιμου νερού.

24ωρο

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.