Πόσο πληρώνουμε για τις εξεταστικές επιτροπές


Φούσκα η Εξεταστική για το Βατοπέδι. Το δικαστικό Συμβούλιο οριστικά  σταμάτησε κάθε δίωξη εναντίον των πρώην Υπουργών.

Φούσκα από ότι όλα δείχνουν και η εξεταστική για την Siemens.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τις κάνουν τις επιτροπές  οι βουλευτές μας;  Η μία απάντηση είναι του ευθύλογου που λέει (διάβασε εδώ ) ότι τις κάνουν για να μαθαίνουν να κλέβουν καλύτερα.

Η άλλη είναι, ότι τις κάνουν για να παίρνουν τα λεφτά των επιτροπών. Επειδή όλοι έχουν την απορία πόσο κοστίζουν αυτές οι επιτροπές το ψάξαμε. Εχουμε και λέμε. Η επιτροπή για την Siemens αποτελείται από 19 βουλευτές . Η αμοιβή κάθε βουλευτή ανά συνεδρίαση είναι 255 ευρώ και έκανε η επιτροπή 104 συνεδριάσεις. Κάντε τον πολλαπλασιασμό, 503.880 ευρώ αμοιβές. Βάλτε τώρα τρία ταξίδια στη Γερμανία σε λουξ ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα έξοδα . Προσθέστε ακόμα τα έξοδα της επιτροπής τους υπαλλήλους που απασχολούνται στις επιτροπές, το κόστος ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ κατά πολύ. Στη συνέχεια η  Βουλή θα φτιάξει προανακριτική επιτροπή με άλλα τόσα έξοδα. Και στο τέλος θα μας πουν δεν καταφέραμε να βρούμε ποιοι τα πήραν τα λεφτά.

Στο Βατοπέδι έγιναν δύο…………
εξεταστικές μία  επί Νέας Δημοκρατίας μία επί πασοκ και μία  προανακριτική. Δηλαδή εκεί θα έφτασαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Και θα γίνουν λέει αλλες τρεις ακόμα εξεταστικές επιτροπές.

Ζαλίζουν τα λεφτά που παίρνουν . Μάλλον κάνουν τις επιτροπές επειδή μείωσαν το μισθό κατά 15% και πάνε να βγάλουν και περισσότερα.

Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση

kafeneio-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.