Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου…


Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Για τα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, θα αποτελούν γεγονότα έρευνας όχι από ιστορικούς αλλά από… ψυχίατρους! Γιατί πράγματι, είναι ανεξήγητη η συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών.

Αν ένας επιχειρηματίας ή πολίτης εξαπατήσει κάποιον, του κατασπαταλήσει ή του κλέψει τις οικονομίες του, τότε η δικαιοσύνη επιλαμβάνεται, τον τιμωρεί και η κοινωνία τον αποβάλει.

Στην περίπτωση όμως των Ελλήνων πολιτικών, η συμπεριφορά τόσο της δικαιοσύνης όσο και των πολιτών, είναι εντελώς διαφορετική.

Οι Έλληνες πολιτικοί, έχουν το αυτοκρατορικό δικαίωμα, να κατασπαταλούν με ύποπτο τρόπο τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, να γίνονται αίτιοι απώλειας κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, κι όμως να μένουν ατιμώρητοι.

Θα ισχυριστεί κάποιος, ότι οι πολιτικοί την γλυτώνουν από τον έλεγχο της Δικαιοσύνης επειδή υπάρχει ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών», ένας νόμος που έφτιαξαν οι πολιτικοί για να μένουν ατιμώρητοι για τα εγκλήματα που κάνουν με τις αποφάσεις τους.

Σημειώνουμε όμως, ότι το αρμόδιο Συμβούλιο που αποτελείται από ανώτατους δικαστικούς, όταν οι πολιτικοί μας στη Βουλή ψήφισαν τον σχετικό νόμο, θα μπορούσε να τον απορρίψει ως αντισυνταγματικό όπως και είναι.

Και είναι αντισυνταγματικός, γιατί καταργεί την θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος περί Ισότητας των πολιτών. Εκτός κι αν οι βουλευτές δεν είναι πολίτες αλλά κυρίαρχοι, δυνάστες, τους Ελληνικού λαού!

Με αυτόν τον νόμο, τον οποίο οι θεματοφύλακες της Δικαιοσύνης τον στήριξαν και τον στηρίζουν, τα κόμματα κι οι πολιτικοί μας, λειτουργώντας σαν άσωτοι αφέντες, γνωρίζοντας ότι δεν θα τιμωρηθούν για όσα κάνουν, κατάφεραν να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το επεδίωξαν; Ήτανε άχρηστοι; Ήταν ανίκανοι; Ο καθένας ας πάρει όποια εκδοχή θέλει.

Το περίεργο όμως δεν είναι στους πολιτικούς μας. Αυτοί πάντα κατάφερναν με επιτυχία, να χρεοκοπούν την χώρα.

Περίεργη είναι η συμπεριφορά μεγάλου αριθμού των Ελλήνων πολιτών που παρά τα εγκλήματα που έκαναν οι πολιτικοί και ειδικότερα των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν να τους πιστεύουν!

Η ανεργία έχει φτάσει σε υψηλούς αριθμούς, τα μεροκάματα έχουν μειωθεί ενώ αντίστοιχα τα καταναλωτικά αγαθά και τα τιμολόγια των δικτύων κοινής ωφέλειας έχουν αυξηθεί, η φορολογία έχει γίνει δυσβάστακτη για τον απλό πολίτη, η ανασφάλεια έχει κυριεύσει όλες τις οικογένειες, κι όμως υπάρχουν ακόμη πολίτες που πιστεύουν σε εκείνους που τους υποσχέθηκαν καλύτερες μέρες κι όμως τους έριξαν στο απόλυτο σκοτάδι.

Αυτοί, που απέδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι μόνο δεινά μπορούν να φέρουν με την πολιτική τους, έχουν ακόμη ανθρώπους που πιστεύουν σ’ αυτούς! Κι ας κατασπατάλησαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, κι ας διαχειρίστηκαν αλόγιστα δάνεια και επιχορηγήσεις, κι ας κατηγορήθηκαν από ξένες πολυεθνικές εταιρείες ότι έβαζαν στα ταμεία τους μίζες πολλών εκατομμυρίων.

Αυτοί που έδειξαν πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη μας, λέγοντας ότι «μαζί τα φάγαμε», αυτοί που προσβάλουν τους εργαζόμενους αποκαλώντας τους «κοπρίτες», αυτοί που από τη μια διορίζουν τα παιδιά τους στη Βουλή ή σε άλλες προνομιούχες θέσεις εργασίας κι από την άλλη διώχνουν βίαια φτωχούς εργαζόμενους από τη δουλειά τους, έχουν ακόμη πολίτες που τους ψηφίζουν.

Οικονομολόγοι με σαφήνεια έχουν υποστηρίξει, πως αν όλες οι χώρες, φορολογούσανε τους πλούσιους, τότε δεν θα υπήρχε χρέος! Όμως όλες οι κυβερνήσεις με πρώτη και καλύτερη την Ελληνική κυβέρνηση, φορολογούν με τον πιο σκληρό κι αδίστακτο τρόπο τους εργαζόμενους, βοηθώντας τους πολυεκατομμυριούχους να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.

Πόσα δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν τα τελευταία χρόνια στις Τράπεζες από το Κράτος για να τις «στηρίξουν»; Γιατί χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις με ευνοϊκές ρυθμίσεις χαρίζουν χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους βιομήχανους, χρήματα που έπρεπε να αποδώσουν στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και το Κράτος; Κι αφού με τόση ευκολία οι κυβερνήσεις, χαρίζουν χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους βιομήχανους γιατί δεν χαρίζουν και στους μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες τα χρέη τους προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και το Κράτος;

Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου. Οι πολιτικοί μας, αποδείχθηκαν ανίκανοι να στηρίξουν και να διαφυλάξουν θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος. Τα κόμματα αναδείχθηκαν σε χώρους όπου βασιλεύει η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, η διαπλοκή, η κατάπτωση αξιών, η καταρράκωση των θεσμών.

Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου. Ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών, τόσο στις πρόσφατες εκλογές όσο και στις δημοσκοπήσεις, έχουν γυρίσει την πλάτη στα κόμματα.

Στην γείτονα Αλβανία, οι πολίτες ξεσηκώθηκαν για θέματα πολιτικής διαφθοράς.

Στην Αίγυπτο οι πολίτες, απαιτούν την άμεση απομάκρυνση του Μουμπάρακ, του ανθρώπου που υπηρέτησε πιστά τους Αμερικανούς κι οδήγησε την χώρα του στην εξαθλίωση.

Στην Τυνησία οι πολίτες έδιωξαν από την εξουσία εκείνους που τους έκαναν να υποφέρουν.

Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου. Μήπως έχει έρθει η ώρα να ξεσηκωθούν και οι Έλληνες;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.