Η άλλη Ελλάδα!


Ήθελα να σας μιλήσω για το έργο ενός εκπαιδευτικού το οποίο διαμορφώνει χαρακτήρες με “τσαγανό”, ενώ κύριο μέλημά του είναι να μην περιορίζει τα όνειρα των μαθητών του.Αυτός ο δάσκαλος παράγει τέτοιο έργο με τα “παιδιά του” όπως αποκαλεί τους μαθητές του, που αν τους παρακολουθήσει κάποιος, με δέος και θαυμασμό θα αναλογισθεί ως πού μπορούν να φτάσουν και ποιούς κόσμους μπορούν να κατακτήσουν; Ευτυχώς!

Και τους αξίζει να κατακτήσουν ότι θέλουν γιατί με καθοδηγητή τον δάσκαλο οι μαθητές διαπρέπουν, περνούν τα σύνορα  εκδίδουν βιβλία κάνουν πειραματικές κατασκευές, εφευρέσεις και τόσες άλλες δημιουργικές ενασχολήσεις με γνώμονα τη γνώση και την ευγενή άμυλα.

Εντέλει θα σας μιλήσω για αυτή την Ελλάδα που την απορτίζουν άτομα σαν τον εκπαιδευτικό και τα “παιδιά του”.Σε αυτήν την Ελλάδα που πέρα από τις σειρήνες, ψάχνει  την Ιθάκη της. Η Ελλάδα που δεν απαρνιέται το ταξίδι της έρευνας, της μελέτης, της πράξης , της δημιουργίας. Εκείνη που στοχεύει και ξεχωρίζει για τις εφευρέσεις και τις καινοτομίες της.

Αυτά γίνονται στην άλλη Ελλάδα και αν ρωτήσεις τους μετέχοντες με απορία θα σε κοιτάξουν και θα σου πουν:αυτονόητο είναι, τί άλλο θα μπορούσα να κάνω; Μπορεί το εύνασμα να το δίνει ένας, αν δεν υπάρχει γόνιμο έδαφος όμως δεν φυτρώνει ο σπόρος. Το γόνιμο έδαφος φυτεύεται καλλιεργείται και καρποφορεί σε όποιες καιρικές συνθήκες.  Ο γεωργός-εκπαιδευτικός- προσέχει για τα ζιζάνια,τα ακραία καιρικά φενόμενα και κλαδεύει όταν χρειάζεται. Το έδαφος -τα παιδιά – με τη φροντίδα και την στήριξη  θα κάνουν τα  όνειρα πραγματικότητα σε όλη η Ελλάδα. Την Ελλάδα για όλους και όχι για τους ολίγους.

Στο κάτω κάτω “τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας”, που λέει και ο Ρίτσος. Πρέπει να πάψουν να υπάρχουν οι πολλές “Ελλάδες” γιατί δεν έχουμε προκοπή δεν έχουμε μέλλον.Μόνο μέσα από την σύμπνοια την ομόνοια και τη μάθηση να χαράξουμε όλοι μαζί τον δρόμο της ευημερίας και της ευπραγίας. Αφού υπάρχουν δάσκαλοι, αφού υπάρχουν μαθητές αφού υπάρχει το κύτταρο που λέγεται πολυπραγμοσύνη, θα τα καταφέρουμε.

Ας ανοίξουμε το δρόμο προς εκείνους που θέλουν και μπορούν να φέρουν την Ελλάδα εκεί που της πρέπει, εκεί που ανήκει. Στο φως και τη δημιουργία.

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.