Στρος Καν: Ό,τι σπείραμε, θα θερίσουμε


Αμετανόητος ως προς τις πολιτικές λιτότητας, την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς τις κοινωνικά άδικες αναδιαρθρώσεις των οικονομιών που επιβάλλει το ΔΝΤ σε κάθε χώρα που «σώζει» εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος ανησυχεί μεν για το εξεγερσιακό αέρα που πνέει στον αραβικό κόσμο, αποφεύγει όμως ακόμη και τώρα να επισημάνει τα αίτιά του.

Έτσι, μιλώντας στη Σιγκαπούρη επεσήμανε μεν την αύξηση των τιμών των τροφίμων και την αύξηση της ανεργίας ως παράγοντες πρόκλησης κοινωνικών αναταραχών, επέμεινε όμως στο ίδιο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που προωθεί το ΔΝΤ παρά το γεγονός ότι παραδέχεται πως επανέρχονται οι παγκόσμιες ανισσοροπίες οι οποίες προυπήρχαν της οικονομικής κρίσης του 2008.

Πιστός δε στο πνεύμα του ελεύθερου εμπορίου απέδωσε το ενδεχόμενο πρόκλησης κοινωνικών ταραχών σε πολλές χώρες και στην… άνοδο του προστατευτισμού στο εμπόριο αγαθών και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ουσιαστικά τις ΗΠΑ που ασκούν πιέσεις για υποτίμηση του γιουάν, του κινεζικού νομίσματος, λέγοντας πως οι αναπροσαρμογές στην ισοτιμία των νομισμάτων μπορούν να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των διεθνών οικονομικών ανισοτήτων.

elzoni

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.