Ο Τεν Τεν και η φυλή των Δεν-Δεν…


Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΥΡΙΟΧΟΥ:

Τεν Γιώργος Τεν, ο μικρός Τεν Τεν ο εξερευνητής, ο άνθρωπος που κατεβάζει τη χώρα πηδώντας 10-10 τα σκαλιά, ένας Γιώργος που τον έλεγαν Τζέφρι, γνωστός και ωςΤζεφρόνι.

Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μέλος της οποίας είναι και ο διάσημος Αιγύπτιος σοσιαληστής Μουμπάρακ. Άλλωστε αυτό που διακρίνει την Αίγυπτο και τον ηγέτη της, είναι ο σοσιαλισμός.

Μπορεί το Τζεφρόνι μας να ακύρωσε το ταξίδι του στη χώρα των Φαραώ, μιλά όμως μαζί του στο τηλέφωνο. Είναι Πρόεδρος. Πρέπει να προστατέψει το μέλος του. «Άκου Πρόεδρε, εγώ παρέδωσα τη χώρα και δεν άνοιξε ρουθούνι. Την παρέδωσα στο Ερζερούμ και η μόνη αντίδραση ήταν για το 1821 του ΣΚΑΙ. Κάποιος κυκλοφόρησε τη φήμη ότι ο Κολοκοτρώνης αρραβωνιάστηκε Τούρκο πριν γεννηθεί ο Βαλλιανάτος. Το χειρότερο είναι ότι δε διευκρινίζεται η στάση του Θεόδωρου. Γιατί τον έλεγαν Κολοκοτρώνη και όχι Πουτσοκοτρώνη. Ας το λύσουν μόνοι τους. Μετά παρέδωσα τη χώρα στο Ισραήλ. Φόρεσα και το σκουφάκι, τους έδειξα την περιτομή μου, πάρτε τον εναέριο χώρο, πάρτε και το αέριο. Τόσους μήνες έχω κλασμένη τη χώρα, ούτε ένα αποσμητικό χώρου δεν κουνήθηκε. Προηγουμένως είχα παραδώσει τη χώρα στη φίλη μου τη Μέρκελ. Τους έκοψε τα πάντα και τους αρέσει. Τι μου λέγανε ότι οι Έλληνες είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τρίχες. Κόπτες είναι. Κόβονται στο ξύρισμα και φτιάχνονται. Τους κόβει ο Λοβέρδος τις συντάξεις και αυξάνονται οι βιασμοί των 80χρονων γυναικών. Και πάνω απ’ ‘όλα, παρέδωσα τη χώρα στο φίλο και αδελφό Μουσουλμάνο Ομπάμα, γιατί αυτή η λεκάνη της Μεσογείου, τόσα χρόνια βουλωμένη, ήθελε ένα καλό δάχτυλο να μην ξεβουλώσει. Γι’ αυτό σου λέω. Προχώρησε σε παράδοση. Ρουθούνι δεν θα ανοίξει. Ένας τραπεζικός νέος λογαριασμός θα ανοίξει, στο όνομά σου. Είναι πολύ το αέριο Χόσνι.»

Αυτός είναι ο Γιώργος Τεν Τεν, το Τζεφρόνι. Ο Γιώργος το Τζεφρόνι, το αλάνι. Τα είχε όλα κανονίσει, τα είχε όλα προβλέψει, εξετέλεσε τοπρόγραμμα καταστροφής που του έδωσαν κι εκεί που περίμενε ένα Νόμπελ, μια θέση Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, να τον δει η μανούλα του αποκατεστημένο, έγινε αυτό που κανείς δεν είχε σκεφθεί. Η μετάλλαξη του Έλληνα. Τι είναι ο Έλληνας; Κατσαρίδα. Επιζεί μετά από πυρηνικοπασοκική καταστροφή. Ο Έλληνας είναι ικανός να επιζήσει ακόμα κι αν έρθει στην εξουσία ο Σαμαράς. Κατσαρίδα στον Παπανδρέου, αλογόμυγα στον Σαμαρά.

Μπροστά στη λαίλαπα Τεν Τεν, έγινε Δεν Δεν. Η φυλή των Δεν Δεν.

Δεν πληρώνω διόδια.

Δεν πληρώνω εισιτήριο στα Μ.Μ.Μ.

Δεν πληρώνω ΦΠΑ.

Δεν θέλουν ΠΑΟΚ οι Ολυμπιακοί, καίνε το Θέατρο Τέχνης.

Δεν θέλουν Ολυμπιακούς οι Παοκτζίδες, καίνε την Τούμπα.

Η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αντιστέκεται. Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει και ο Παπανδρέου είναι καρκίνος. Πριν βγάλει καρκίνο εξαιτίας του, έγινε Δεν Δεν.

Δενδενίτες και Δενδενίτισσες. Δε γαμιέται.

Τι είχαμε, τι χάσαμε. Με δάνεια την είχαμε, με δάνειο θα τη χάσουμε.

Από ένα αστείο θα βγούμε στους δρόμους.

Τα φρουτάκια είναι ελεύθερα.

Ρίξτε τους !

Από το “tsantiri

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.