Διαδήλωση με… κυπριακές σημαίες!


«Άγκυρα, πάρε τα χέρια σου από πάνω μας»!

Με συνθήματα όπως «Η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους», «Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας», «Άγκυρα δεν θέλουμε ούτε τα λεφτά σου, ούτε την λιτότητά σου» και «Δεν είμαστε τα ψυχοπαίδια σας» πραγματοποιήθηκε και χθες η συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων Τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατά του στρατού κατοχής και της οικονομικής κηδεμόνευες της Άγκυρας.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μερικοί Τουρκοκύπριοι κρατούσαν και ανέμιζαν κυπριακές σημαίες!

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την τουρκική πρεσβεία, όπου και φώναξαν συνθήματα, καλώντας τον Ερντογάν να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έχει πει εναντίον τους. 

Στο εσωτερικό των Κατεχομένων πυροδοτήθηκαν διαφορετικού είδους αντιδράσεις, όπως η δήλωση του αρχηγού του συντηρητικού «Δημοκρατικού Κόμματος» Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος δήλωσε ότι «οι διαδηλωτές δεν στρέφονται κατά της Τουρκίας, αλλά κατά των νέων μέτρων που το κυβερνών κόμμα (UBP) έχει επιβάλει».

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί και εξαιτίας των δηλώσεων Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο οι Τουρκοκύπριοι κερδίζουν διπλάσια χρήματα από τους Τούρκους, καθώς, όπως είπε, ο χαμηλότερος μηνιαίος μισθός στα Κατεχόμενα είναι 10.000 λίρες Τουρκίας– «διπλάσιο ποσό από αυτό που παίρνει ο γραμματέας του υπουργικού μου συμβουλίου».

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η Τουρκία δίνει ετησία 450 εκ λίρες Τουρκίας προς ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά φέτος έγιναν σοβαρές περικοπές και το τελικό ποσό που θα φθάσει στα Κατεχόμενα είναι 150 εκ λίρες Τουρκίας, γεγονός που οδήγησε σε περικοπές μισθών της τάξης του 40%.

Χθες κλειστά έμειναν και τα δικαστήρια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και την Κερύνεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της ψευδοκυβέρνησης.

Σύμφωνα με την «Πλατφόρμα», την οργάνωση – ομπρέλα στην οποία έχουν συνασπιστεί περί τις σαράντα άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, το 2011 έχει κηρυχθεί «έτος δράσης» με απεργίες και διαδηλώσεις κατά της ψευδοκυβέρνησης.

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν στρέφεται κατά της ψευδοκυβέρνησης οδηγεί σε κάποιες σκέψεις, αλλά το σημαντικό είναι αυτή καθαυτή η πρωτόγνωρη εξέγερση και μάλιστα κάτω από χιλιάδες τουρκικές λόγχες.

Άλλωστε, σύμφωνα με την «Πλατφόρμα» ούτε ο Έργλου, ούτε το UBP εκπροσωπούν την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Ο Έρογλου δείχνει πράγματι να βρίσκεται σε δυσμένεια, ενώ και ο ίδιος έχει ενοχληθεί με την στάση του Ερντογάν. Στις αιτιάσεις του Τούρκου πρωθυπουργού περί «υψηλών μισθών», ο Έρογλου απάντησε ότι ο δικός του μισθός κυμαίνεται μεταξύ 8.000 και 9.000 λιρών Τουρκίας.

Όσο για τους μισθούς του λαού, η αμοιβή ενός καθηγητή δεν ξεπερνά τις 2.000 με 3.οοο και ενός γιατρού τις 4.000.

Την ίδια ώρα και πολλοί Τούρκοι αρθρογράφοι εκτιμούν ότι έφτασε η ώρα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

elzoni.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Διαδήλωση με… κυπριακές σημαίες!

  1. Ὁ/ἡ archaeopteryxgr γράφει:

    Πάει, την έβαψαν οι άνθρωποι… Θα τους κάνουν εισβολή…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.