Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα ο κλαυσίγελως όμως δεν έχει καθορισμένη ώρα.


Εγώ σας λέω για την κατάντια μας φταίει που ο λαός δεν συνέχισε το διάβασμα μετά το γυμνάσιο ή λύκειο ή σχολή. Φταίει που η λογοτεχνία μας δεν μας έχει άγγιξει παρα με ολίγες Ανατροπές και μερικές Μάγισσες της Σμύρνης, έτσι κατάφερε ο Ιούδας να μας φιλήσει υπέροχα. Οι τέχνες μας έμειναν στην ουσία ανενεργές και μη πρωτοπόρες. Εξειδικεύτηκε ο λαός και ξέχασε την ομορφιά του δικού του στοχασμού, αλλά τι λέω αυτήν του την κουτσούρεψαν στα σχολεία πολύ νωρίς. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας, και εκπαίδευσης ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών. Είναι τιμές αυτές που έχουν τα βιβλία στη χώρα μας; Και τώρα με όλα αυτά, χάνεται κι η όρεξη νομίζεις ότι σε καταπλακώνει το ΔΝΤ κι η σαπίλα, άσε που τρέμεις για την δουλειά σου αν έχεις κι όσα λίγα έχεις προλάβει να αποταμιεύσεις αν το έκανες. Που ήταν η μουσική κι ο αθλητισμός τόσα χρόνια; Και δεν είναι θέμα οικογένειας. Βρίσκει τόση δύναμη ένα παιδί αν το κράτος μεριμνήσει, σε ένα πραγματικό σχολείο, πλήρως εξοπλισμένο, με δασκάλους που αγαπούν αυτό που κάνουν.

Κι ύστερα βρισκόμαστε να ψάχνουμε για νέους ηγέτες. Κι αναρωτιέται ο κόσμος κι εύλογα μετά από μια εξέγερση τι;

Ω, μα οι ικανοί ηγέτες είναι πάντα απόφοιτοι ξένων και ντόπιων πανεπιστημίων, δεν το’ξέρατε; Βέβαια. Γι’ αυτό πήγανε όλοι και όλες σε ένα σωρό σχολές και τμήματα και έλαβαν τα πτυχία των και τα εξειδικευμένα ντοκτορά τους. Τους έστειλε η μανούλα κι ο μπαμπάκας βλέπετε που ήταν νοικοκυραίοι κάθε κομματικής απόχρωσης.

Κι ο λαός δεν μπορεί πλέον να βρει τι είδους ηγέτη χρειάζεται, γιατί έχει συνηθίσει τον πτυχιούχο με το φρεσκοσιδερωμένο πουκάμισο αγορασμένο στο Κολωνάκι. Έχει συνηθίσει το κεφαλάκι της πολιτικού να έχει δεχτεί τις περιποιήσεις μιας μαγικής τσατσάρας.

Ψάχνει για ηγέτη μετά την εξέγερση ή πριν ή κατά την διάρκειά της. Εις μάτην.

Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα ο κλαυσίγελως όμως δεν έχει καθορισμένη ώρα.

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ακόμα κι αν το ηθικό μας τα έχει τινάξει προ πολλού.  Θα βρεθεί το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που περιμένεις Λαέ, ψάξου.

Περὶ τοῦ/τῆς: Αυτό και το Άλλο

Α όλα κι όλα
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.