Πάγκαλος: Είστε μαλ..κες με περικεφαλαία!Προχθές έκανα το λάθος και παρακουλήθησα την πολιτική εκπομπή του ‘εθνικού’ μας παρουσιαστή, Νίκου Χατζηνικολάου. Λέω λάθος γιατί εδώ και πολύ καιρό έχω πάψει να βλέπω οποιαδήποτε πολιτική εκπομπή στην τηλεόραση γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με αυτά πού λέγονται και με το θέατρο πού παίζουν μπροστά στα μάτια μας οι πολιτικάντηδες και οι διορισμένοι δημοσιογράφοι.

Προχθές ήμουν ένα κλικ από το να σπάσω την τηλεόραση. Προχθές κατάλαβα ότι δεν μας θεωρούν απλώς μαλάκες αλλά μαλάκες με περικεφαλαία. Ερωτηθείς ο πάγκαλος αν το να εκποιούμε δημόσια περιουσία για 50 δις σημαίνει αυτομάτως ότι το μνημόνιο απέτυχε απάντησε με απόλυτα φυσικότητα:

‘Καλά δεν το ξέρατε; Το μνημόνιο είναι για την μείωση του ελλείματος και όχι για την μείωση του χρέους. Το χρέος θα μειωθεί μόνο αν εκποιήσουμε δημόσια περιουσία!’.


Το είπε με τόση φυσικότητα που είναι σαν να λέει:

‘Μα καλά πόσο μαλάκες είστε; Στο μνημόνιο μπήκαμε για να μειώσουμε το έλλειμα διαλύοντας τους μισθούς, τις συντάξεις σας, στέλνοντας χιλιάδες κόσμου στην ανεργία και διαλύοντας το κοινωνικό κράτος. Τώρα επειδή όμως το χρέος αυξάνεται θα πρέπει επιπροσθέτως να σας ξεπουλήσουμε όσο όσο στους διεθνείς και εγχωρίους τοκογλύφους. Τόσο απλό είναι, γιατί δεν το καταλαβαίνετε; Πόσο μαλάκες είστε πιά;’

Και τι είπαν οι παρευρισκόμενοι, τι είπε ο ‘εθνικός’ μας παρουσιαστής; Τίποτα! Τον κοιτούσαν σαν χάνοι, λες και μιλούσε ο Βούδας και έλεγε σοφίες.

Έτσι λοιπόν, τόσο βλάκες μας θεωρούν, τόσο κορόΐδα, τόσο μαλάκες. Υπέγραψαν το προδοτικό μνημόνιο και μας έλεγαν ότι σε 3 χρόνια η οικονομία θα πάρει μπροστά και θα βγούμε από την κρίση. Μας έλεγαν ότι το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές και ότι τα δύσκολα είναι στην αρχή. Μετά έλεγαν θα έρθει η ανάκαμψη.

Θυμάμαι ο νεοταξίτης ‘σοσια-ληστής’ υπουργός οικονομικών όπως και οι διορισμένοι δημοσιογράφοι τύπου Κώνστα όταν τους γινόταν η ερώτηση ‘Μα καλά πώς θα βγούμε από την κρίση, αφού σε 3 χρόνια το χρέος τόσο σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, όσο και σε απόλυτο αριθμό θα είναι μεγαλύτερο του σημερινού;’ αυτοί απαντούσαν ‘Δεν έχει σημασία, σημασία έχει το έλλειμα να έχει αποκτήσει θετικό πρόσημο έτσι ώστε σιγά σιγά να αρχίσει το χρέος να αποπληρώνεται’. Κουβέντα για ξεπούλημα και εκποίηση! Κουβέντα ότι το μνημόνιο είναι μόνο για την μείωση του ελλείματος και όχι για την μείωση του χρέους!

Και τώρα έρχεται αυτό το όνυδος πολιτικού, και μας λέει ‘Καλά δεν το ξέρετε, το μνημόνιο είναι για το έλλειμα, όχι για το χρέος! Το χρέος είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Τσα, σας την φέραμε πάλι κορόΐδα!’

Και όταν ο ‘εθνικός’ μας παρουσιαστής ή οποιοσδήποτε άλλος παρουσιαστής ρωτάει δήθεν όλο αγωνία, ‘Μα καλά υπάρχει άλλη λύση πέραν του μνημονίου;’ τότε είναι που μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Φυσικά και υπάρχει και έχει εφαρμοστεί πολλές φορές σε άλλες χώρες και μάλιστα πρόσφατα. Τόσο στον Ισημερινό όσο και στην Ισλανδία. Δημιουργία επιτροπής ώστε να ελεγχθεί το χρέος και να αποκυρηχτεί το μεγαλύτερο μέρος αυτού επαχθές άρα και μη πληρωτέο. Για την Ελλάδα όπου η μίζα και οι υπερκοστολογήσεις έχουν πάει σύννεφο, υπολογίζεται ότι το 80-85% είναι επαχθές!

Φυσικά και το ξέρουν αυτό οι διορισμένοι δημοσιογράφοι όπως και όλα τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως αλλά κανείς δεν μιλάει γιατί όλοι είναι στο κόλπο, όλοι τρέφονται από το σύστημα! Για αυτό μας πιάνει αηδία όταν ακούμε την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώνει ότι θα σεβαστεί την υπογραφή της χώρας στο μνημόνιο της ντροπής όταν θα έρθει στην εξουσία.

Κύριοι αν δεν αντιδράσουμε τότε πραγματικά και λίγα μας κάνουν. Μας κοροΐδεύουν μπροστά στα μάτια μας, υποθηκεύουν τις ζωές ημών και των παιδιών μας, μας καταργούν ως χώρα και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε.

Για αυτό λοιπόν όλοι στην συγκέντρωση στις 23 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα. Να μην λείψει κανείς. Να μαζευτούμε εκατομμύρια πολιτών και να μην το κουνάμε μέχρι να πέσει η προδοτική αυτή κυβέρνηση. Ή τώρα ή ποτέ!

mavroseolous.blogspot.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.