Εμπρηστικοί μηχανισμοί στη Νομική Σχολή και νέα άρση του πανεπιστημιακού ασύλου από την Πρυτανική Αρχή


Ισχυρότατη έκρηξη με γκαζάκια συνέβη χτες στη Νομική Σχολή με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά. Ολόκληρη η αίθουσα «Οικονομίδη» στο εσωτερικό του κτιρίου καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ η επέκταση της φωτιάς στο υπόλοιπο κτίριο αποφεύχθηκε μόνο επειδή η αίθουσα είχε διπλά τζάμια.

Η φωτιά ξέσπασε όταν έσκαγαν τα γκαζάκια κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα όμως με την Πυροσβεστική, η Υπηρεσία δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης (ώρα 9:30) τη πρώτη κλήση για το περιστατικό.

Ο Πρύτανης κ. Θ. Πελεγρίνης ζήτησε νέα άρση του πανεπιστημιακού ασύλου με σκοπό να επέμβει η Ασφάλεια Αττικής και να διεξάγει εξονυχιστική έρευνα στο χώρο προκειμένου να εντοπιστούν αποδεικτικά στοιχεία ενώ υποστηρίζει ότι όλα αυτά υποκινούνται από Αριστερές οργανώσεις.

Όπως δήλωσε ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Μιχ. Τσινισιζέλης στο «Βήμα», στόχος των δραστών ήταν προφανώς να καεί ολόκληρο το κτίριο της Νομικής, αλλά ευτυχώς η ύπαρξη διπλών τζαμιών στην αίθουσα απέτρεψε τη μεγαλύτερη καταστροφή.

Φαίνεται ότι έρχονται νέες μεγάλες αναταραχές, ενώ η «σπίθα» που φαίνεται ότι άναψε τη φωτιά ήταν η άρση του πανεπιστημιακού ασύλου στο «φιάσκο των μεταναστών της Νομικής». Μάλλον η κ. Άννα Διαμαντοπούλου θα πρέπει να ξανασκεφτεί την μεταρρύθμιση που προωθεί στα ΑΕΙ.

Ματίνα Γεωργίου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.