Προάγγελος…νέων διοδίων!


Βεβαίως  και δεν θα πληρώσουμε!

Δια χειρός Αλιθέρση

«Συντήρηση και λειτουργία» της Εγνατίας οδού από το Καλοχώρι  Θεσ/νίκης  μέχρι τους Κήπους Έβρου γράφει η πινακίδα,  που έστησε η     ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ, για να προαναγγείλει ουσιαστικά  τα διόδια που θα πληρώνουν οι οδηγοί, που θα διέρχονται απο  τον συγκεκριμένο δρόμο. Επιμελώς δεν αναφέρουν τη λέξη ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!

Ως γνωστόν για όλο το μήκος της Εγνατίας οδού, σύμφωνα με τους αρχικούς τους υπολογισμούς, θα κατασκευαστούν  13 σταθμοί διοδίων!!! Δηλαδή όποιος διασχίσει την Εγνατία οδό με επιστροφή  θα πληρώσει 26 φορές διόδια!!!

Μιλάμε για ένα δρόμο που πλήρωσε, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, εξ ολοκλήρου  ο Ελληνικός Λαός!   Αυτό δεν έχει προηγούμενο! Να πληρώνεις σε ιδιώτες,  για να περνάς από έναν δικό σου δρόμο! Είναι σαφές ότι το αίτημα παραμένει και η απαίτηση γίνεται πιο έντονη: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ,  του ΛΑΟΣ  και οι παραφυάδες τους,   που άκουσον-άκουσον,  παραχώρησαν τους δρόμους μας σε πέντε εταιρίες, έχουν συναίσθηση για το μέγεθος της ευθύνης τους; Έχουν υπ’ όψιν την υποδοχή που θα τους επιφυλαχθεί από τους ψηφοφόρους τους;  Τί είναι οι ελληνικοί δρόμοι, αλλά και υπόλοιπη  κρατική περιουσία που εκποιούν,  βιλαέτια τους;

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!

Ξεχείλισε η υποκρισία μερικών βουλευτών των παραπάνω κομμάτων  προχθές στη Βουλή. Έπνεαν μένεα κατά του κινήματος  «Δεν πληρώνω». Έδωσαν για μία ακόμη φορά εξετάσεις στα αφεντικά τους,  διαγκωνιζόμενοι για το ποιος θα είναι ο καλύτερος!

Όσο για τα ερώτημα(;) που κάποιοι από αυτούς έθεσαν τι θα γίνει άμα δεν πληρώσουμε, αυτό να το απευθύνουν   στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους ΔΙΟΔΙΑΡΧΕΣ!

Οι πρώτοι δημιουργούν το νομοθετικό πλαίσιο και οι δεύτεροι, πατώντας εκεί πάνω, μας ξεζουμίζουν.

Όσο γι’ αυτούς που υποκριτικά έθεσαν το ερώτημα στη Βουλή, να τους πούμε ότι το κύριο βάρος των φορολογικών βαρών το σηκώνουμε όλοι οι υπόλοιποι πλην των αφεντικών τους. Ο άνεργος αλλά και αυτός με τα 500 ευρώ το μήνα πληρώνουν  23% ΦΠΑ, όσο ο Μπόμπολας και οι όμοιοί  του !  Πληρώνουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας, την ίδια φορολογία στη βενζίνη , τουλάχιστον ένα ευρώ το λίτρο(!) Πληρώνουν τουλάχιστο άλλους εκατό φόρους, για να εξασφαλίζεται φορολογική ασυλία σ’ αυτούς που τα θησαυροφυλάκια τους στις ελβετικές τράπεζες, μέρες κρίσης, έχουν ξεχειλίσει! Για 600 δις ευρώ γράφει το γερμανικό Spiegel!  Δηλαδή περίπου δύο φορές το Ελληνικό χρέος! Και συνεχίζουν με τα μνημόνια να μας χρεώνουν συνεχώς, για να διογκώνονται ανάλογα  και τα θησαυροφυλάκια τους.  Άρα, όχι μόνο για την κατασκευή  των δρόμων πληρώσαμε αδρά,  αλλά και για τη συντηρησή τους και όχι μόνο, καθημερινά πληρώνουμε.

Φαίνεται ότι   κανένα μάθημα  δεν  πήραν από τους λαούς της άλλης όχθης της Μεσογείου, ούτε την αγανάκτηση και την οργή μας έχουν καταλάβει.

Βέβαια πώς να το καταλάβουν! Αυτοί ζουν σε έναν άλλον κόσμο, σε  έναν κόσμο λαμπερό, στον κόσμο της χλιδής!

Επειδή ίσως θα τους βόλευε το «ως εδώ και μη παρέκει», αυτό που έχουμε δυνατά να τους πούμε είναι: «ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ»!

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

5 ἀπαντήσεις στὸ Προάγγελος…νέων διοδίων!

 1. Ὁ/ἡ δείμος γράφει:

  Γειά σου Γιάννη
  Κουκιά σπέρνω

  Αγαπητέ φιλόλογε όπως πιθανόν γνωρίζεις η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

  Πετάς διάφορα στοιχεία απο ‘δω και απο ‘κει και χωρίς καμία συγκρότηση βγάζεις συμπεράσματα άλλα ντ’ άλλων. Η εισαγωγή σου για τα διόδια της Εγνατίας είναι ύμνος στον λαϊκισμό.

  Για την Εγνατία δεν έχεις πληρώσει ακόμα φράγκο και είναι καιρός κάποιος να πληρώσει. Η Εγνατία έχει κατασκευατεί με χρηματοδοτήσεις κατά ένα μέρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον όρο της επιβολής διοδίων και κατά ένα μέρος από δανεισμό του Ελληνικού Δημοσίου από ιδιωτικές τράπεζες και τράπεζες επενδύσεων.

  Δεν θέλεις να πληρώνεις διόδια για για τη συντήρηση του δρόμου και την αποπληρωμή των δανείων για την κατασκευή του; Μην χρησιμοποιείς αυτόν τον δρόμο και πήγαινε από τους άλλους. Όμως η λογική της τζάμπα μαγκιάς κάπου εδώ τελειώνει.

  Φιλικά

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Αλιθέρσης γράφει:

   Είστε εδώ: Αρχική σελίδα | Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
   ΤΟ ΕΡΓΟ |
   Χρηματοδότηση του Έργου

   Η Εγνατία Οδός για την κατασκευή και την ολοκλήρωση της έχει διασφαλισμένους πόρους και χρηματοδοτείται από:

   Το Ελληνικό Δημόσιο (Εθνικοί πόροι)
   Την Ευρωπαϊκή Ένωση (με ποσοστό 50%)
   Ταμείο Συνοχής, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών
   Την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
   Το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

   Κάντε κλικ εδώ

   Το Ελληνικό Δημόσιο (Εθνικοί πόροι) Την Ευρωπαϊκή Ένωση (με ποσοστό 50%) Ταμείο Συνοχής, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης,Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών Την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων Το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

   Κατ’ αρχήν σαν συντάκτης του κειμένου θα ήθελα να πώ οτι ο φιλόλογος απλώς το ανάρτησε άρα δεν έχει ευθύνη.
   Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός περί λαϊκισμού δεν έχει βάση. Απο τα παραπάνω στοιχεία που παραθέτω, τα οποία έχω αντιγράψει απο την επίσημη ιστοσελίδα της Δημόσιας εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, προκύπτει οτι ολόκληρη η χρηματοδότηση έγινε με τελικό υπεύθυνο το Ελληνικό Δημόσιο.
   Απο πουθενά δεν προκύπτει οτι ιδιώτης έβαλε έστω και ένα ευρώ!
   Και το ερώτημα γιατί ο ιδιώτης να εισπράτει διόδια;
   Όσο για την αποπληρωμή του έργου ο Ελληνικός λαός πληρώνει βαρύτατη φορολογία, κυρίως έμμεση. Νομίζω οτι τα αναφέρω αυτά.
   Και με την ευκαιρία ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο για να δείτε τα κέρδη των εταιριών που εκμεταλεύονται τους ελληνικούς δρόμους και τις λεόντιες συμβάσεις που έχουν συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο.
   Να δεχτώ ότι υπαρχει διαφορετική αντίληψη. Θα περίμενα να θεμελιώσεται την αποψή σας, οτι πρέπει να πληρώνουμε διόδια , με στοιχεία όμως! Και ας κρίνουν οι αναγνώστες.
   Φιλικά Αλιθέρσης

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ netherite γράφει:

  Συνειρμικα η λογικη της τζαμπα μαγκιας παραπεμπει σ’ ολους αυτους που υφαρπαζοντας την ψηφο του ελληνικου λαου επι χρονια, εκαναν business με τα χρηματα των πολιτων και υστερα εραψαν και τους νομους στα μετρα τους, ωστε να ειναι μαγκες αλλα και τζαμπα , εφοσον ετσι ποτε δε θα πληρωναν για τη ‘μαγκια’ της κλοπης του δημοσιου χρηματος…Φαινεται ομως οτι καπου εδω θα τελειωσει αυτου του ειδους η μαγκια και τοτε το λαικο ασμα, ‘οι μαγκες δεν υπαρχουν πια τους πατησε το τραινο…’ θα φανταζει σαν επαναστατικο τραγουδι για το αδοξο τελος της πολιτικης αλητειας και μαλιστα απο ενα μεσο μεταφορας…

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ netherite γράφει:

  Το παρακατω σχολιο απαντα στον\στην δειμο:

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ NIKOS γράφει:

  H IONIOS A.E. EXEI MONON TIN SUNTIRISI OTI THELI GRAFI O KATHE ENAS AXRISTOS TA DIODIA PIGAN STON MPOMPOLA (AKTOR) SOVAREUTHITE LIGO REEEEEE LEGETE TA PRAMATA ME TO ONOMA TOUS

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.