ΔΝΤ: H Ελλάδα θα αποφασίσει για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της


Η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ανήκει στην ίδια τη χώρα, επισήμανε ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ, ο οποίος υπογράμμισε ταυτόχρονα τη σημασία που αποδίδει το Ταμείο στη δυνατότητα επικοινωνίας.

Κληθείς να σχολιάσει την ένταση που υπήρξε το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά τις ανακοινώσεις της Τρόικας στην Αθήνα, ο κ. Χόλεϊ σημείωσε ότι “οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Ταμείο έχουν πλήρη σεβασμό στις δικαιοδοσίες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της λήψης αποφάσεων”, και εξέφρασε τη “λύπη του” εάν δόθηκε διαφορετική εντύπωση.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ επισήμανε ότι πρόκειται για σχέδιο της Αθήνας. “Η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο (returns from the large portfolio) δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας, και οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ την υποστηρίζουν, προσφέροντας τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την χάραξη ενός τέτοιου σχεδίου”.

Απαντώντας ουσιαστικά στις ενστάσεις σε ό,τι αφορά την τακτική της παραχώρησης συνεντεύξεων Τύπου εκ μέρους της Τρόικας μετά το πέρας κάθε αξιολόγησης, ο κ. Χόλεϊ χαρακτήρισε τη δυνατότητα επικοινωνίας “σημαντική”, τόνισε ότι αυτή πρέπει να είναι “αποτελεσματική”, αλλά πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν επιμένει στη συγκεκριμένη μορφή που θα πρέπει να έχει αυτή.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν οι τριβές που υπήρξαν θα μπορούσαν να απειλήσουν τη συνέχιση του μνημονίου, απάντησε ότι “το πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στον σωστό δρόμο”.

bankwars

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.