Πλήρης απομυθοποίηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου…


Από την περασμένη Παρασκευή έχουμε την πλήρη απομυθοποίηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

Πρώτον, το μνημόνιο και η πολιτική που επιτάσσει, είναι πλέον μια παταγώδη αποτυχία. Το λένε τα πουλιά, το λένε και τα αηδόνια! Η συνέντευξη τύπου της τροϊκας το ομολόγησε για όσους θέλουν να καταλάβουν και το μήνυμα ελήφθη. Γιαυτό ο Γιούνκερ έσπευσε να επιβεβαιώσει για τα 50 δις!

Και το Μνημόνιο ήταν προσωπική απόφαση και επιλογή του κ. Παπανδρέου!

Δεύτερον, ο Υπουργός Οικονομικών, μέσα σε τρείς μέρες,  «ξεδοντιάστηκε» επικίνδυνα. Είναι εντελώς ανίσχυρος και αποτελεί πλέον….

«βαρίδιο» για την Κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου. Αν παραμένει ακόμα είναι γιατί τον εμπιστεύονται «ως εργατικό και συνεργάσιμο» οι εκπρόσωποι των δανειστών μας.

Τρίτον, ο πανίσχυρος υπερ-υπουργός της Κυβέρνησης, το νούμερο 2, ο κ. Ραγκούσης απεδείχθη ότι δεν μπορεί να …συντονίσει ούτε τον Υφυπουργό του, τον κ. Ντόλιο! Για την κυβέρνηση προφανώς, δεν το συζητάμε! Οσα κωμικοτραγικά συνέβησαν από το περασμένο Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές

Η αδυναμία της κυβέρνησης να εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις της σε συνδυασμό με την διάχυση της κρίσης στην κοινωνία αυξάνει καθημερινά την ανασφάλεια των πολιτών και επιδεινώνει την θλιβερή εικόνα της χώρας.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα

Την  στιγμή που η κυβέρνηση τα βάζει με τους «τζαμπατζήδες», με την τακτική της συμπεριλαμβάνεται και η ίδια στην τάση τού «δεν πληρώνω». Αυτά που χρωστάει το κράτος από τρέχουσες πληρωμές που θα έπρεπε να έχουν δοθεί σε εργαζόμενους (συντάξεις, εφάπαξ) και επιχειρήσεις (επιστροφή ΦΠΑ, οφειλές Ταμείων σε φαρμακεία) ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ.

Τα νοικοκυριά αδυνατούν να αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο πολυδιαφημισμένος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μένει κενό γράμμα, καθώς από τις συνολικά 25.000 αιτήσεις υπαγωγής, έλαβαν έγκριση μόνον οι 50!

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ αυξήθηκαν το 2010 κατά 35,5%, το ύψος των οποίων έχει φθάσει στα 385 εκ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά 101 εκ. ευρώ τις οφειλές του 2009.

Ενώ η ελληνική κοινωνία γνωρίζει μια πρωτοφανή εγκληματικότητα,η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οικονομικού κραχ με βασικές ανάγκες να καλύπτονται μέσω «απορρήτων» λογαριασμών ενώ περιπολικά και μοτοσικλέτες μένουν ακινητοποιημένα λόγω αδυναμίας επισκευής.

Οι διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας στο εξωτερικό, σύμφωνα με επιστολές Ελλήνων πρέσβεων προς το ΥΠΕΞ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, βρίσκονται στα όρια της διάλυσης.

Αυτά και πολλά άλλα είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

Έτσι την κατάντησε η «πανίσχυρη» μέχρι πρότινος κυβέρνηση Παπανδρέου

Άτιμο πράγμα η εξουσία, αδέλφια!

Έλεγε η γιαγιά μου την  παροιμία για τη  μαϊμού που ανέβαινε στο δέντρο…

Αδέξιος Δεξιός

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.