Της ΕΥΠ το κάγκελο…


Πριν από λίγες ημέρες, υπόθεση κατασκοπείας εμφανίστηκε στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπήρξε διαρροή εγγράφων που αφορούν την εθνική ασφάλεια. Ο υπεύθυνος – διαβαθμισμένος υπάλληλος κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για το συγκεκριμένο θέμα.
Σε μία άλλη περίπτωση, ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή βρέθηκαν στον φοριαμό του γραφείου του έγγραφα της αρμοδιότητάς του…! Φαίνεται πως η έννοια της δίκαιης παρέμβασης – έρευνας, μάλλον δεν υφίσταται πλέον, ενώ οι καταγγελίες που δεχόμαστε γύρω από τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο εσωτερικό ευαίσθητων υπηρεσιών της χώρας, ορίζονται από “συνδικαλιστές” και αρεστούς του εκάστοτε υπουργού…
Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της σημερινής διοίκησης της ΕΥΠ και του πρώην Διοικητή Κοραντή. Αιτία η απάντηση του Ραγκούση σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Κοραντής για το θέμα Χρυσοχοϊδη-Wikiliks προς GAP.
Άρχισαν να βγαίνουν τ’ άπλυτα στη φόρα.
Ο Κοραντής αφήνει υπονοούμενα γι’ αυτούς που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση των Πακιστανών, ότι δηλαδή ήταν άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρον σήμερα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δικόπουλος είναι Διοιηκητής της Κρατικής.
Ο κ. Τζοϊτης έγινε Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής ενώ δύο ακόμη από τα στελέχη που είχαν κατηγορηθεί το μεν ένα επελέγη τμηματάρχης νευραλγικότατου τμήματος αν και είναι από τους πιο νέους και υπηρετεί ακόμη στο εξωτερικό.
Ο άλλος επελέγη πρόσφατα χωρίς να έχει τα απαιτούμενα προσόντα, για νεοσύστατη θέση Δυτικοευρωπαϊκής πρωτεύουσας, φωτογραφικά κομμένη και ραμμένη στο… ύψος του!!!

Μετά από αυτά εγώ μένω με μία απλή απορία: Είναι δυνατόν άνθρωποι χωρίς προσόντα, κομματικά δεσμευμένοι και χωρίς ίχνος εθνικοφροσύνης, να προσλαμβάνονται σε τέτοιες ευαίσθητες εθνικά υπηρεσίες; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιός θα μας προστατεύσει από τους υποτιθέμενους προστάτες μας;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.