Όλοι περιμένουν το πρώτο θύμα


25 μέρες απεργίας πείνας στο Μέγαρο Υπατία

Σε εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση βρίσκεται η υγεία των μεταναστών που συνεχίζουν την απεργία πείνας στο Μέγαρο Υπατία.

Οι συνεντεύξεις Τύπου που οργανώνονται η μία μετά την άλλη στον χώρο «φιλοξενίας» ουσιαστικά εξελίσσονται κάθε φορά σε… ιατρικά περιστατικά, αφού πάντα κάποιος από τους 300 μετανάστες πέφτει θύμα λιποθυμικού επεισοδίου.

Το θύμα της χθεσινής λιποθυμίας, πριν χάσει τις αισθήσεις του, είχε προλάβει να πει πως μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμιά απάντηση, προσθέτοντας ότι «δεν μας φοβίζει ο θάνατος, τουλάχιστον ας πεθάνουμε επειδή παλέψαμε». 

Μετά από 25 ημέρες απεργίας πείνας τα φαινόμενα υποθερμίας και εξάντλησης πολλαπλασιάζονται, ενώ ήδη τέσσερις απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με διάφορα συμπτώματα.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας των μεταναστών οριακή και κρίσιμη, ενώ πλέον όλοι δείχνουν να περιμένουν το πρώτο θύμα. Οι μετανάστες και οι «διαχειριστές» τους για να ξεσπαθώσουν και η κυβέρνηση για να πάρει επιτέλους μια πρωτοβουλία, προκειμένου να λυθεί το θέμα, το οποίο προοιωνίζεται ακραίες καταστάσεις.

elzoni

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Όλοι περιμένουν το πρώτο θύμα

  1. Ὁ/ἡ ΣΤΑΘΗΣ γράφει:

    ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ , ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ . ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ”ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ” ΚΑΙ ”ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ” ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ .

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.