Ο Ξένιος Δίας είναι έτοιμος να «πεταχτεί» απέναντι!


Βλέποντας μια διαφήμιση  τουριστική για τη Τουρκία, θυμήθηκα όταν πρόσφατα μια φίλη έκανε τουρισμό στη γείτονα χώρα. Έμεινε κατενθουσιασμένη  από την συμπεριφορά  των  επαγγελματιών τουρισμού, αλλά και από τις παροχές πού είχε ως επισκέπτρια της χώρας.

Όταν της σύγκρινα ένα  άλλο ταξίδι της που την είχε μαγέψει και συγκεκριμένα στην Αυστρία, μου είπε τα εξής:  «καλύτερη ακόμη η Τουρκία γιατί εκτός από τις εξαιρετικές παροχές είχε φοβερή εξυπηρέτηση, πολύ καλές τιμές και ψυχαγωγία παρόμοια με τη δική μας, βλέπε μπουζουκάκι και ζεϊμπέκικο.

Έμεινα άφωνη. Τα ίδια έχω ακούσει και από άλλους που έχουν ταξιδέψει «απέναντι»!

Αυτούς  που θεωρούμε «μπουνταλάδες» και απολίτιστους έχουν φτάσει να είναι άριστοι επαγγελματίες τουρισμού.

Και εμείς οι πολιτισμένοι και με όλη αυτή την «Ιστορία» παρακαταθήκη, τι κάνουμε;

Λίγο πολύ, έχουμε γευθεί την αδιαφορία ή την άσχημη συμπεριφορά των επαγγελματιών τουρισμού. Χωρίς να αναφέρω τη αισχροκέρδεια –όλοι έχουμε χρυσοπληρώσει αυτό το μπουκαλάκι με το νερό των 500ml. και άλλα πολλά.

Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι, δηλαδή δεν προσπαθούν μέσα στη διάρκεια της  καλοκαιρινής περιόδου ν α βγάλουν και τα έξοδα  του υπόλοιπου χρόνου.

Υπάρχουν επαγγελματίες άριστοι, όπως υπάρχουν ακόμη και κάποιοι ρομαντικοί οι οποίοι « κρατούν» με νύχια και με δόντια τον Ξένιο Δία να μην πεταχτεί απέναντι.

Έτσι έχουν τα πράγματα.

Σε λίγο θα αρχίσει η τουριστική περίοδος και πρέπει να «ανασκουμπωθούμε» και να σοβαρευτούμε όταν έχουμε  να αντιμετωπίσουμε τέτοιον ανταγωνισμό. Ένα απλό παράδειγμα φέρνω: δεν γίνεται εμείς να πουλάμε 12 Ε μία μερίδα μουσακά και οι απέναντι ένα πλήρες γεύμα να το χρεώνουν 13Ε έως 15 Ε.

Η άψογη συμπεριφορά των επαγγελματιών είναι το Α’ και το Ω’  για τον τουρίστα. Ας κρίνουμε από τον εαυτό μας, όπου μας συμπεριφέρονται ευγενικά και με χαμόγελα θέλουμε να ξαναπάμε. Γιατί να θέλει κάτι άλλο ο τουρίστας;

Ως πότε θα έχουμε προσέλευση μόνο και μόνο για τα αρχαία μας; Να πω ότι είμαστε άχρηστοι, ακαλλιέργητοι, άτεχνοι, εντάξει , αλλά αφού είμαστε ικανότατοι και πανέξυπνοι, γιατί να μην τους κερδίσουμε και εμείς ως επαγγελματίες, πέραν της Ιστορίας μας ;

Είναι μια ευκαιρία  να αποδείξουμε ότι έχουμε ικανότητες, δυνατότητες, ενώ παράλληλα βοηθώντας την προσωπική μας οικονομία να βοηθήσουμε και την οικονομία της πατρίδας μας.

Ας μηδενίσουμε και ας ξεκινήσουμε με τσαγανό και επιχειρηματικότητα για τη νέα τουριστική περίοδο, ώστε μεταξύ των άλλων να  «βάλουμε» και τα γυαλιά στους «μπουνταλάδες» γείτονες και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι ο Ξένιος Δίας εδώ γεννήθηκε και εδώ θα παραμείνει!

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.