Γιατί ξαφνιαστήκατε;


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, συνδικαλιστές και κάποιοι πολίτες, ξαφνιάστηκαν από τις αποκαλύψεις που έκανε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Κάν. Ο Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε σε Γαλλικό κανάλι ότι, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Οικονομικού Οργανισμού από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, δηλαδή πριν καν περάσουν δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Κάτι μας είπε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό το ήξεραν και το συζητούσανε απλοί πολίτες από τις αρχές του 2010, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας κατηγορούσε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και στους εταίρους μας την Ελλάδα και τους Έλληνες με τις πιο απαξιωτικές φράσεις. Ούτε όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο μεγάλος αυτός πολιτικός δεν είχε κατηγορήσει την Ελλάδα με τόσο απαράδεκτο τρόπο.

Κι οι πράξεις του αυτές ήταν άραγε προϊόν απειρίας, πικρίας, ασχετοσύνης; Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε και τι κάνει. Αφού κατάφερε με τις δηλώσεις του, να εκτινάξει τα σπρεντ από τις 141 μονάδες που τα παρέλαβε στα 600 και πλέον, έδεσε με βαριές αλυσίδες την Ελλάδα πίσω από το άρμα του ΔΝΤ και των Τραπεζών με αποτέλεσμα να πτωχεύσουν οι Έλληνες και η χώρα! Αυτό κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.

Όμως, θα πρέπει να παραδεχθούμε, πως μια μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου, των δημοσιογράφων, των συνδικαλιστών και των πολιτών, τον βοήθησαν σε αυτή την ομολογουμένως καταδικαστική ενέργεια.

Πολιτικοί που ανήκουν σε άλλα κόμματα, δημοσιογράφοι σε κανάλια και εφημερίδες καθώς και συνδικαλιστές στήριζαν τις ενέργειές του. Αν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις πολιτικών μετά τις εκλογές του 2009, θα διαπιστώσει, πως ακόμη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορούσανε τον Κώστα Καραμανλή για τις επιλογές του, παραδεχόντουσαν ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση και δήλωναν συμπαραστάτες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Εισέπραττε ο πολίτης από τις δηλώσεις αυτές, την επιθυμία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή ο πρώην πρωθυπουργός! Ο Κώστας Καραμανλής που προεκλογικά έλεγε πως πρέπει η Ελλάδα να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής της κατάστασης σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, που παρά το γεγονός ότι γνώριζε την δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας, έλεγε «λεφτά υπάρχουν»! Έχετε ξανακούσει ποτέ, βουλευτές και κομματικά στελέχη, αμέσως μετά την ήττα του κόμματός τους στις εκλογές, να κατηγορούν με σκληρούς χαρακτηρισμούς τον αρχηγό τους; Αυτό έκαναν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ασφαλώς, η πρωτόγνωρη ενέργειά τους δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Όμως και το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τις επιλογές Παπανδρέου. Ψήφισε μάλιστα και το Μνημόνιο λέγοντας ότι αποτελούσε τη μοναδική λύση. Κι όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τα έλεγε αυτά, ήξερε πως δεν ήτανε αλήθεια.

Θυμούνται οι Έλληνες τα θύματα της MARFIN ή μήπως τα ξεχάσανε; Ένα θλιβερό γεγονός, μια δολοφονική επίθεση που έγινε την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εργατική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Η οργή του κόσμου ήταν μεγάλη κι έξω από τη Βουλή φώναζε «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Το πολιτικό σύστημα ήταν σε πολύ δύσκολη θέση. Η συγκέντρωση αυτή ήταν το προμήνυμα για άλλες μεγαλύτερες και δυναμικότερες συγκεντρώσεις. Και ξαφνικά, κάποιοι άγνωστοι ως συνήθως, έβαλαν φωτιά στο υποκατάστημα της Τράπεζας MARFIN σκοτώνοντας τέσσερις αθώους. Μετά από αυτό το γεγονός, που συγκλόνισε όλους τους Έλληνες, ποιος φιλήσυχος πολίτης θα συμμετείχε σε διαδηλώσεις; Κοινή διαπίστωση είναι, πως οι διαδηλώσεις που ακολούθησαν ήταν και πολύ μικρότερες αλλά και σε χαμηλότερους τόνους.

Ακόμη, κανείς σπουδαίος δημοσιογράφος, δεν ασχολήθηκε με το γεγονός, ότι όλα τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε κι εφάρμοσε η κυβέρνηση έπληξαν την μικρομεσαία τάξη και καθόλου το μεγάλο κεφάλαιο. Απεναντίας, στηρίχθηκε σκανδαλωδώς το Τραπεζικό σύστημα χωρίς ταυτόχρονα να τύχουν κάποιων ελαφρύνσεων από την τοκογλυφία οι πολίτες. Και αυτή η πολιτική Παπανδρέου έτυχε της στήριξης όλων των κομμάτων εκτός του ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και όλων μα όλων των δημοσιογράφων που ασχολούνται με το οικονομικό ρεπορτάζ! Όλοι οι δημοσιογράφοι μιλούσανε τότε για μονόδρομο που έπρεπε να βαδίσει η κυβέρνηση και που οι πολίτες όφειλαν να ακολουθήσουν! Όλοι οι δημοσιογράφοι προσπαθούσανε να πείσουν τους Έλληνες, πως δεν υπήρχε άλλη λύση! Μα ήταν δυνατόν να μην υπήρχε άλλη λύση;

Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους. Η ληστρική επιδρομή στους Έλληνες φορολογούμενους ήταν και είναι πρωτοφανής. Τα Ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται σε δεινή θέση, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες.

Οι δημοσκοπήσεις, μήνες τώρα, δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών (από 30% έως και 40%) θεωρεί πως κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός, δεν είναι άξιος να διαχειριστεί την διακυβέρνηση της χώρας. Με λίγα λόγια οι πολίτες λένε με τον δικό τους τρόπο στους πολιτικούς, δίκαια ή άδικα, «είστε άχρηστοι, είστε επικίνδυνοι, δεν σας θέλουμε»! Φυσικά, ίδρωσε το αυτί των πολιτικών μας ανδρών! Αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους με όλους εκείνους που ακόμα επιμένουν, για τους δικούς τους, προσωπικούς λόγους, να ακολουθούν πιστά κόμματα και πολιτικούς. Το πολιτικό σύστημα θα χαρεί ιδιαίτερα αν αυτό το 30% ή 40% των πολιτών δεν πάει να ψηφίσει. Γιατί θα επικρατήσουν και πάλι οι ίδιες δυνάμεις. Οι δυνάμεις του Κεφαλαίου, των εργολάβων, της μίζας, της ρεμούλας, του ξεπουλήματος.

Αν οι Έλληνες θέλουν να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση, πρέπει να πάνε να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν αυτό που τους υπαγορεύει η συνείδησή τους. Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πάρει την κατρακύλα κι η δύναμή τους, από το 40% έχει πέσει στο 20% περίπου. Βοηθήστε να πάνε πιο χαμηλά, να εξαφανιστούν. Γιατί η μέχρι σήμερα πολιτική συμπεριφορά τους, δεν έχει πείσει πως μπορούν να ασκήσουν πολιτικές ωφέλιμες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ναι, το Κράτος έχει πολλαπλάσιους υπαλλήλους από όσους χρειάζεται, όμως οι πολιτικοί τους διορίσανε με αδιαφανή κι αναξιοκρατικό τρόπο.

Ναι, το Κράτος έχει μεγάλο χρέος, όμως το χρέος δημιουργήθηκε από τους πολιτικούς κι όχι από τους πολίτες.

Ναι, πολιτικοί και παρατρεχάμενοι των κομμάτων έγιναν πάμπλουτοι ενώ οι Έλληνες απλά βελτίωσαν έναντι των Ευρωπαίων τις αποδοχές τους.

Άρα, πολίτες και πολιτικοί δεν τα έφαγαν μαζί τα τρισεκατομμύρια ευρώ που κατασπαταλήθηκαν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Απεναντίας, οι Έλληνες δούλευαν ενώ οι πραγματικοί κοπρίτες καθόντουσαν σε δερμάτινα καθίσματα και υπονόμευαν με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους το μέλλον της χώρας.

Η αλήθεια είναι πάντα μπροστά μας. Αρκεί να έχουμε τη δύναμη να τη δούμε. Γι’ αυτό, ας κρατήσουμε το μυαλό μας καθαρό για να μην «ξαφνιαστούμε» για μια ακόμα φορά, από τις επιλογές των πολιτικών μας…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.