Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

Αυτός ο πολυβασανισμένος τόπος, λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της γεωστρατηγικής του σημασίας, βρίσκεται πάντα στο μάτι του κυκλώνα και κάθε λίγο και λιγάκι υφίσταται βασανισμούς από τις διάφορες χώρες, που θέλουν να τον υποδουλώσουν για να υποστηρίξουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.

Από το 490 π.Χ, οι ιστορικές πηγές μας διδάσκουν τις προσπάθειες των βαρβάρων και πολλές φορές τις επιτυχίες τους να καταλάβουν τη χώρα. Γεμάτη ηρωικές πράξεις των Ελλήνων είναι η Ιστορία μας. Κανένας άλλος λαός στη γη, δεν έχει την πολυσέλιδη Ιστορία που έχει η Ελλάδα. Γεμάτες οι σελίδες της με ηρωισμούς, με θυσίες, με αίμα και με δάκρυα. Γεμάτες οι σελίδες με ηρωισμούς Ελλήνων, αλλά και με προδοσίες Ελληνονύμων.

Προβληματισμένος στέκεται ο μελετητής της Ιστορίας, μπροστά στην καταγραφή, Έλληνες που πολέμησαν σαν λιοντάρια τους επίδοξους κατακτητές και τους νίκησαν, ύστερα από λίγο, να τους βρίσκει μισθοφόρους, ή συμβούλους των αρχηγών των κατακτητών. Τι φυλή του διαβόλου είμαστε;

Πολλοί, λοιπόν, επίδοξοι κατακτητές, προσπάθησαν να υποτάξουν την Ελλάδα. Αντιστάθηκε σε όλες τις περιπτώσεις. Άλλες φορές αντιμετώπισε τον εχθρό σθεναρά και με επιτυχία και τον πέταξε έξω από τα σύνορά της και άλλες υπέκυψε στην ισχυρότερη πολεμική μηχανή. Παρά το ότι, οι Έλληνες γνώριζαν την υπεροχή των κατακτητών, γνώριζαν ότι θα ηττηθούν και ίσως θα αφανισθούν, δεν δίστασαν να αντιπαλαίψουν τον εχθρό. Όπου δεν είχαν χέρια, γιατί τους τα έκοψαν οι κατακτητές, όπως του Κυναίγειρου του αδελφού του Αισχύλου, πολέμησαν με τα δόντια. Δεν άφησαν την πατρίδα τους να τη μολύνουν ορδές αλλόφυλων και αλλόθρησκων βαρβάρων. Πολέμησαν, δίνοντας τη ζωή τους με ευχαρίστηση. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ.

Με ακρίβεια αλλά και με λυρισμό περιέγραψε τη διάθεση των Ελλήνων για θυσία, ο Σιμωνίδης ο Κείος. (556-468). Με αφορμή τη θυσία των Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες, επεξέτεινε την έννοια σε όλους τους Έλληνες.

Των εν Θερμοπύλαις θανόντων
Ευκλεής μέν α τύχα, καλός δ’ ο πότμος
Βωμός δ’ ο τάφος, πρό γόων δε μνάστις.
Ο δ’ οίκτος έπαινος
Εντάφιον δε τοιούτον ουτ’ ευρώς
ουθ’ ο πανδαμάτωρ αμαυρώσει χρόνος.
Ανδρών δ’ αγαθών, ουδέ σηκός οικέταν ευδοξίαν
Ελλάδος είλετο’ μαρτυρεί δε και Λεωνίδας
Σπάρτας βασιλεύς, αρετάς μέγαν λελοιπώς
κόσμον αέναόν τε κλέος”.

Με πόνο ψυχής διερωτώμαι σήμερα, πού είναι εκείνο το αέναο κλέος που άφησαν οι θυσίες των αρχαίων Ελλήνων σ’ εμάς τους μπάσταρδους, που κακώς φέρομε το όνομα Έλληνες και ορθώς θα έλεγα μέσα στην αγανάκτησή μου, μας αρνείται το δικαίωμα ο Φαλμεράϊερ να ονομαζόμαστε έτσι; Γιατί αφήσαμε να μας επιβάλλει εσωτερική κατοχή ένας ξενόφερτος Ελληνεπώνυμος, ο οποίος δεν έχει κανένα ψυχικό δεσμό με την πατρίδα μας και την οδηγεί με σχέδιο που εκπόνησαν ανθέλληνες στο Εξωτερικό, κατ’ ευθείαν στον γκρεμό;

Γιατί “καθεύδομεν άπαντες υπό μανδραγόραν”; Γιατί ο λαός δεν αντιδρά; Γιατί εγκρίνει την καταστροφή της χώρας του; Δεν βλέπει, τόσο πολύ κοντόφθαλμος έγινε, ότι ο Παπανδρέου και οι συμφεροντολόγοι υποτακτικοί του, αφανίζουν την Ελλάδα;

Κάποτε ο Γεώργιος Παπανδρέου, μέσα στη Βουλή, απευθυνόμενος αμετροεπώς προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή του είπε:  “Εγίνατε εσωτερική κατοχή και είμεθα εθνική αντίσταση…”.  Σήμερα πρέπει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός να απευθυνθεί προς τον έχοντα, δυστυχώς, το ίδιο όνομα και να βροντοφωνήσει: “Εγίνατε εσωτερική κατοχή σε μια χώρα που δεν είναι πατρίδα σας και θα οργανώσουμε εθνική αντίσταση”.   Δεν πάει άλλο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ « www.olympia.gr

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.