Πότε θα προκηρύξει εκλογές ο κ. Παπανδρέου;


Το ότι αυτή η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλο και ότι θα πρέπει να πάρει νέα λαϊκή εντολή το αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας. Ήδη από τον πρωθυπουργό της χώρας μέχρι και το τελευταίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αδυνατούν να κάνουν ακόμα και δημόσιες εμφανίσεις σε χώρους όπου υπάρχει λαϊκό στοιχείο. Φυσικά αδυνατούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση.

 

Το ερώτημα το οποίο πλέον ανακύπτει είναι πότε ο κ. Παπανδρέου θα προκηρύξει τις αναμενόμενες εκλογές; Θα είναι αυτές με λίστα ή με σταυρό προτίμησης;; Αυτό θα εξαρτηθεί 100% από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25-3-2011.

 

Εμείς βλέπουμε τα εξής τρία σενάρια:

 

Α.  Αν ο κ. Παπανδρέου είναι απόλυτα βέβαιος ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι κακές για τη χώρα, θα προκηρύξει εκλογές μέχρι τις 15-3-2011, γιατί μέχρι τότε εκπνέει η προθεσμία, μέσα στην οποία μπορεί να προκηρύξει εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με λίστα. Εκτός του πλεονεκτήματος της λίστας, η προκήρυξη θα στέλνει και ένα μήνυμα, αλλά θα είναι και μέσο πίεσης προς τους ευρωπαίους ηγέτες ότι θα πρέπει να αλλάξουν τις αποφάσεις τους.

 

Β.  Αν αντίθετα, περιμένει ικανοποιητική απόφαση από τη Σύνοδο κορυφής, τότε θα προκηρύξει εκλογές αμέσως μετά και με τις ευλογίες της Τρόϊκας, για να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα και να λάβει καθαρή λαϊκή εντολή, ώστε να εφαρμόσει για μια τετραετία τα κελεύσματα της Τρόϊκας. Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς αυτό το σενάριο δεδομένου ότι αφενός ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο κ. Παπανδρέου θα γυρίσει στις 25-3-2011 από τα Σύνοδο τροπαιούχος, αφετέρου μας παραξενεύει τόσο το απαισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει τώρα η ίδια η κυβέρνηση όσο και τα φιλικά της ΜΜΕ, προκειμένου, ενδεχομένως να παρουσιάσουν μετά τον κ. Παπανδρέου ως θριαμβευτή και να πιάσουν στον ύπνο τον ελληνικό λαό μέσα σε ένα κλίμα τεχνικής ευφορίας.

 

Γ. Παίζει όμως και έναν τρίτο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, αν ο κ. Παπανδρέου δεν καταφέρει τελικά να αποκομίσει κάτι θετικό από τη Σύνοδο κορυφής να προσφύγει και πάλι σε εκλογές, μη αντέχοντας φυσικά την κοινωνική κατακραυγή, αλλά με σταυρό προτίμησης όμως, για να εξαναγκάσει τους βουλευτές του να αγωνιστούν για την επανεκλογή τους, βοηθώντας έτσι την εκλογή του ίδιου. Ίσως αυτό να είναι επικρατέστερο σενάριο από αυτό της λίστας, γιατί με τη λίστα θα αναγκαστεί να αφήσει έξω εσωκομματικούς αντιφρονούντες, με κίνδυνο το διχασμό και τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

 

Αν ξέραμε περίπου τις αποφάσεις που θα λάβει η Σύνοδος Κορυφής, θα επιλέγαμε το ακριβές σενάριο.

Όποιος έχει κάποια καλύτερη πληροφόρηση μπορεί να επιλέξει.

Πηγή

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.