Και…εθνικιστικός τουρισμός για τους Πομάκους της Ξάνθης!


Συνεχίζεται – πάντα μες στα ηλιθίως ανύποπτα ή μειοδοτικώς απαθή μούτρα των ελληνόφωνων θρακέζων πολιτικών ανθυποτζουτζέδων – η…εθνική διαπαιδαγώγηση των Πομάκων του ορεινού όγκου (με τα εθνικά ιδεώδη της…Μάνας Πατρίδας, εννοούμε, ε;). Αυτή τη φορά βέβαια δεν είχαμε ούτε εκτουρκισμένα πανηγύρια, ούτε ποδοσφαιρικά τουρνουά υπό το βλέμμα του τουρκοπρόξενου, ούτε και τελετές αποφοίτησης μαθημάτων Κορανίου με συλλόγους που φέρουν το όνομα παλαιών Οθωμανών κατακτητών της Θράκης και χρησιμοποιούν μπλουζάκια με τα χρώματα της…θρακικής ανεξαρτησίας. Αυτή τη φορά είχαμε κάτι πιο απλό: μια εκδρομή Πομάκων της Μύκης στο Τσανάκκαλε της Τουρκίας για…προσκύνημα σε ένα χώρο που τόσο έντονη ιστορική φόρτιση έχει για τη (νέο)τουρκική εθνική συνείδηση. Απολαύστε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ίδιος ο διοργανωτής (που δεν ήταν άλλος από το Λαϊκό Κίνημα, ήτοι μια δημοτική παράταξη του Δήμου Μύκης, υπό τον γνωστό προξενοτουρκόψυχο Τζεμίλ Καμπζά), όπως το βρήκαμε μεταφρασμένο (από το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί της 28-2-2011 στο http://tourkikanea.gr:

Δελτίο Τύπου του Λαικού Κινήματος:  “H δημοτική παράταξη Λαϊκό κίνημα του δήμου Μύκης, στις 26 Φεβρουαρίου οργάνωσε ημερήσια πολιτιστική εκδρομή στο Τσανάκκαλε”

Το γκρουπ που αποτελούνταν από τον πρόεδρο της παράταξης Τζεμίλ Καμπζά, δημοτικούς συμβούλους και χωρικούς από διάφορα χωριά της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, σύνολο 95 άτομα, επισκέφτηκαν συνοδεία ξεναγών τον χώρο του μνημείου του Τσανάκκαλε.

Εντύπωση προκάλεσε ότι πολλά από τα άτομα από το γκρουπ που επισκεπτόταν για πρώτη φορά τα εδάφη όπου έγιναν οι μάχες του Τσανάκκαλε, την ώρα που οι ξεναγοί περιέγραφαν τα γεγονότα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Οι κάτοικοι του Δήμου Μύκης, που παρά τον κρύο καιρό, μετείχαν στο πολιτιστικό ταξίδι του Λαϊκού Κινήματος, μετά την επίσκεψη στα μνημεία, πήγαν με το φεριμπότ στην πόλη του Τσανάκαλε και έκαναν τα ψώνια τους στην αγορά Αϊναλί. To γκρούπ του Λαικού Κινήματος επέστρεψε την ίδια μέρα αργά στην Δυτική Θράκη.

Σχόλιο: Εμείς βεβαίως ανατριχιάσαμε – και ειδικά στο σημείο που οι κακομοίρηδες οι Πομάκοι αναλύονταν σε…λυγμούς, ακούγοντας για την ένδοξη τουρκική ιστορία. Όσο για τα υπόλοιπα, το πακέτο σαφές προς τους Πομάκους: «Το τζάμπα πέθανε. Αν θέλετε φτηνά ψώνια, θα υποστείτε και την…εθνική διαπαιδαγώγηση»…

proxeneio-stop

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.