Βαρυσήμαντη παρέμβαση του επ. Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Κόκκινου για την λαθρομετανάστευση.!


Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Τα απρόσμενα ανατρεπτικά γεγονότα της Τυνησίας και της Αιγύπτου, αλλά και ο τρόπος πραγματοποιήσεως της προσφάτου καταλήψεως της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από τριακοσίους περίπου λαθρομετανάστες, αφύπνισαν την υπνώττουσα σιωπηρά πλειονότητα των Ελλήνων. Όχι όμως και την πολιτική ηγεσία τους. Αυτή εξακολουθεί «καθεύδουσα τον νήδυμον».

Ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί γνώριζαν ότι τα σύνορα της Ελλάδος, χερσαία και θαλάσσια, δεν φυλάσσονται επαρκώς, φαλκίδευσαν τον αριθμό των υπηρετούντων στρατεύσιμων, διά της μειώσεως της θητείας τους. Αποδέχτηκαν δε ανεπιφυλάκτως τη συμφωνία του Δουβλίνου 2, κατά την οποία κάθε κράτος υποδοχής λαθρομεταναστών, μη δικαιουμένων παροχής ασύλου, υποχρεούται να δεχθεί αυτούς, αν συλληφθούν σε οιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Συνέπεια τούτου, η Ελλάδα κατά πρώτο λόγο και η Ισπανία κατά δεύτερο, έγιναν καταφύγια των λαθρομεταναστών της υφηλίου. Ουδείς υπεύθυνος γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των διαβιούντων στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην περιφέρεια της πρωτευούσης μεταναστών και λαθρομεταναστών. Και πώς είναι δυνατόν να τους γνωρίζει, όταν το ελληνικό κράτος αγνοεί ακόμη και τους αριθμούς των υπαλλήλων και συνταξιούχων του, αναγκάζεται δε τώρα να τους απογράψει, με ειδικά δελτία απογραφής. Ωστόσο είναι βέβαιο, ότι στην περιοχή της πρωτευούσης έχουν εγκατασταθεί ή διαμένουν τουλάχιστον οκτακόσιες χιλιάδες αλλοδαποί. Εκ τούτων πολλοί είναι άνεργοι και αποζούν διά ποικιλοτρόπου επαιτείας ή διά παρανόμων πράξεων (κλοπών, μικροληστειών κ.ά.).

Κατά συνέπεια…

αν πολλοί των λαθρομεταναστών τούτων αποφασίσουν να ενεργήσουν ομαδικώς, όπως οι καταληψίες της Νομικής Σχολής, βοηθούμενοι από τους πάντοτε πρόθυμους προς τούτο αναρχικούς ή κατευθυνόμενους από ξένα κέντρα πολιτικής αποσταθεροποιήσεως αφελείς ή δόλιους συμπατριώτες μας, δεν θα είναι δυνατόν να τους αντιμετωπίσει η αστυνομία ή ο στρατός. Οπότε όμως θα επακολουθήσουν αναρχία και οι καταστροφές. Η πατρίδα μας θα παραλύσει. Και θα καταστεί εύκολη λεία των εχθρών της. Ο κίνδυνος αυτού του ενδεχομένου δεν είναι απίθανος. Όταν μάλιστα ένα μέρος της άκρας αριστεράς και των ΜΜΕ θυσιάζουν το συμφέρον του τόπου τούτου και του λαού του για την ικανοποίηση των πολιτικών επιδιώξεών τους.

Στην περίπτωση αυτή, όχι μόνο η αθέτηση των υποχρεώσεών μας εκ του μνημονίου θα είναι βεβαία, αλλά και οιαδήποτε προσπάθεια οικονομικής αναπτύξεως της χώρας θα ματαιωθεί. Για μια δε ακόμη φορά θα ανοίξουν οι θύρες της επί γης κολάσεως για τον μαρτυρικό λαό μας. Είναι επομένως καιρός κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους. Και να αναλογισθούν, ότι στην ανωτέρω απευκταία περίπτωση δεν θα τους σώσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ούτε αυτοί που τους στηρίζουν.

Η εθνική επιβίωση της χώρας και της ελληνικής φυλής προέχει της ικανοποιήσεως των κερδοσκόπων δανειστών μας, όπως και των καλοπροαίρετων εταίρων μας.

Η Ελλάδα οφείλει να αξιώσει την τροποποίηση της ως άνω συμφωνίας, ώστε να δικαιούται να αποκρούσει τους λαθρομετανάστες που εγκαταλείπουν το έδαφός της για να μεταβούν σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Περαιτέρω δε η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει το ταχύτερο τις αιτήσεις παροχής ασύλου, τουλάχιστον των Αφγανών, των Ιρακινών, των Παλαιστινίων και των Αιγυπτίων, ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα εγκαταστάσεώς τους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, διά ανθρωπιστικούς λόγους, έστω και αν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της συμβάσεως της Γενεύης για τους πρόσφυγες.

Έχει λεχθεί, ότι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο άνθρωπος και της Ελλάδος κάποιοι Έλληνες πολιτικοί ή πολιτικολογούντες. Κατά τον ημερήσιο Τύπο, η Ελλάδα έλαβε ποσόν διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αναλάβει την υποχρέωση να δέχεται τους λαθρομετανάστες, που έφυγαν από αυτή και συνελήφθησαν σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Κανένα όμως οικονομικό αντάλλαγμα δεν είναι δυνατό να μας αποτρέψει από το να προστατεύουμε την πατρίδα μας εκ των κινδύνων της αθρόας και ανέλεγκτου συγκεντρώσεως σε αυτή λαθρομεταναστών και μάλιστα Μουσουλμάνων!

Ούτε είναι νοητό να απαιτούν ορισμένοι συμπατριώτες μας από την ελληνική πολιτεία να παρέχει στους μετανάστες περίθαλψη και διατροφή που αδυνατεί να παράσχει στους δεινοπαθούντες Έλληνες. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται φιλανθρώπως, συντηρών εξ ιδίων όλους τους κατατρεγμένους της γης.
Αλλά ουδείς δικαιούται να απαιτεί από το κράτος να αναλάβει τη διατροφή και περίθαλψη όλων αυτών που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

ΠΗΓΗ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Βαρυσήμαντη παρέμβαση του επ. Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Κόκκινου για την λαθρομετανάστευση.!

 1. Ὁ/ἡ MEMNON γράφει:

  Η ανταρσία με ολοκληρωτικές συνέπιες είναι απολύτος δεδομένη εν καιρώ!
  Για αυτό καλά θα κάνουν οι άμεσα υπεύθυνοι σε διαχειριστικά πόστα να αναλάβου τις ευθύνες τους προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η αναμενόμεν τραγωδία!!
  Ορθώς τέθηκε θέμα εξωτερικής απειλής σε περίπτωση παράλυσης του εσωτερικού της χώρας σε περίπτωση ταραχής!!! Η χώρα βρίσκεται σε ισχύουσα έκτακτη ανάγκη περισσότερο από ποτέ!!! Η άκρα αριστερά σαφώς και από αφέλεια ή σκοπιμότητα υποκινεί αυτές τις καταστάσεις και το έχει ήδη ξεκινήσει παροτρίνοντας τους αλλοδαπούς σε απεργεία πείνας!! Στην περίπτωση που πεθάνε ο πρώτος από τους λαθρομετανάστες να περιμένετε το επόμενο βήμα τραγικής διαμάχης που θα μετατραπεί σε θρησκευτικό παραλήρημα και στο οποίο θα εμπλακεί και η Τουρκία που πρεσβεύει την ηγεσία όλου του μοσουλμανικού κόσμου!! Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και τουρκικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα! Η ακρα αριστερά καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να οδηγηθεί στο κατηγορητήριο για αντισυνταγματική συμπεριφορά με ενδεχόμενο δόλο!! Τι να το κάνουμε τότε, που η Ελλάδα θα βιώνει περισσότερο από ποτέ στην νεότερη ιστορία της την απειλή και μάλιστα εντός των πυλών, με τους ”αθώους” λαθρομετανάστες να έχουν μετατραπεί σε δούρειο ίππο και σε υποχείριο της γείτονος??
  Ας συμαζέψει κάποιος τις ακρότητες είτε προέρχονται από δεξιά είτε από αριστερά, διότι θα μας καταστρέψουν!!!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ giannis_k γράφει:

  Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.
  Δεν μπορώ και δεν θέλω – πραγματικά – να πιστέψω ότι όλοι λειτούργησαν συνηδειτά για να φτάσουμε σ` αυτήν την κατάσταση.Και αναφέρομαι για το παρελθόν γιατί στο παρόν σίγουρα είναι όλοι <>.
  Τριακόσιοι άνθρωποι από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν , επιβιβάστηκαν και κατέληξαν σε <> χώρο.
  Αλήθεια πως έγινε όλο αυτό;
  Δεν είμαι αρνητικός με τους μετανάστες αλλά πρέπει να υπάρχει μέτρο.
  Μετανάστες και λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν σε πλοίο. Αλήθεια η εταιρία ή το τουριστικό γραφείο που έκδοσε τα εισητήρια τι ονόματα έβαλε;
  Αποβιβάστηκαν στο λιμάνι και αντί να συληφθούν ,ανενόχλητοι έφτασαν στον ακαδημαϊκό χώρο. Όλοι αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να τους συλλάβουν. Τόσο δύσκολο ήταν να γίνει αυτό; Αρκούσε μόνο να τους ζητούσαν τα νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στην Ελλάδα.Όποιος δεν είχε να συλλαμβάνεται.
  Με τις πλάτες όλων έφτασαν στο κατάλλημά τους.
  Άλλο παραμύθι.
  Απεργία πείνας. Σήμερα είδα έναν από τους αλλοδαπούς στην τηλεόραση με σταθερή φωνή και παρουσιαστικό πολύ ικανοποιητικό να δηλώνει ότι είναι η 40η μέρα απεργίας πείνας.Μας δουλεύουν κανονικά.Βέβαια θα μου πείτε ότι πηγαίνουν στο Νοσοκομείο. Βασικά κι’ εγώ να μείνω χωρίς τον ικανοποιητικό αριθμό θερμίδων ανά μέρα θα αποδυναμοθώ σίγουρα.
  Πάντως θλείβομαι που σ΄αυτή την κορόϊδια πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι δήθεν προοδευτικοί Έλληνες.Αυτοί που νοιάζονται για τον τόπο μας.Σαν δεν ντρέπονται λίγο.Ένα θα ήθελα να τους ρωτήσω…….. Αν τελικά γίνει αυτό που φοβούνται όλοι και έχουμε ανταρτοπόλεμο σε όλη την Αθήνα μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων στρατιωτών -μόνο αυτοί τελικά θα μπορέσουν να εξομαλύνουν την κατάσταση- και ο αλλοδαπός με το καλάσνικοφ πυροβολεί τον στρατιώτη , με ποιανού το μέρος θα ταχθεί;

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.