Καθίζηση στο 33% για τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ – τί σημαίνει για την Ελλάδα;


Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ βουλιάζουν στο 33% σε τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag με το συγκυβερνόν κόμμα των Φιλελευθέρων να λαμβάνει μόλις  7%.

Αντίθετα οι Σοσιαλδημοκράτες αυξάνουν το ποσοστό τους στο 29%, οι Πράσινοι λαμβάνουν 15% και το Κόμμα της Αριστεράς διατηρεί το 9% και των προηγούμενων δημοσκοπήσεων.

Αυτό σημαίνει πως αν διεξαγόταν εκλογές σήμερα ο συνασπισμός της Μέρκελ θα έχανε από ένα συνασπισμό της αντιπολίτευσης. Και καθώς η γερμανική οικονομία τρέχει με τους καλύτερους ρυθμούς των τελευταίων 20 ετών και καταγράφει μία σειρά θετικών ρεκόρ από το 1989 το πιθανότερο είναι ο λόγος της καθίζησης Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις να εξακολουθεί να είναι η ευρωπαϊκή κρίση και η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή από μεγάλη μερίδα των Γερμανών και ως μη λαμβάνουσα υπόψη το συμφέρον της Γερμανίας και του ευρώ.

Με τις εκλογές στην πολιτικά σημαντική περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης να είναι στις 27 Μαρτίου, δηλαδή αμέσως μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, η γερμανική κυβέρνηση φοβάται μία ενδεχόμενη νέα ήττα κάτι που θα μπορούσε να κρίνει οριστικά το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ δίνοντας του ένα καίριο χτύπημα.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η Μέρκελ να πρέπει να δείξει πυγμή στη σύνοδο κορυφής και να μην έχει πολλά περιθώρια για υποχωρήσεις κάτι το οποίο είναι αρνητικό για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες από τις Ε4 χώρες.

xrimanews.gr

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.