Οι “σπίθες” μαζεύτηκαν, η “φωτιά” έρχεται…


Η σημασία της μεγάλης μάζωξης Σπιθιστών (και άλλων πολιτών) στο Βελλίδειο

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Είναι γνωστό στους «παρεπιδημούντες στην Ιερουσαλήμ» ανήσυχους πατριώτες, ότι μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργηθεί πολλές, πάρα πολλές, προσπάθειες συγκρότησης κινήσεων αντίδρασης και αντίστασης στην πορεία που οδηγούνται τα πράγματα, από τον ένοχο της πολυεπίπεδης πτώχευσης της Ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή την κυβέρνηση, συνεπικουρούμενης από σύσσωμο το (εδώ και χρόνια) συνένοχο πολιτικό κατεστημένο.

Όλες μα όλες αυτές οι (αγνές και καθαρές) προσπάθειες, κατέληξαν σε αφοπλιστική αποτυχία, αφού καμία δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον ελάχιστο αριθμό φίλων που θα δικαιολογούσε, έστω και την ελάχιστη, ελπίδα προοπτικής για τη δημιουργία μίας αξιόμαχης κίνησης, απέναντι στο πολύ καλά ριζωμένο και οχυρωμένο (στον πανύψηλο πύργο της προπαγάνδας του) κατεστημένο.

Η εικόνα αυτή, της παντελούς αδυναμίας της Ελληνικής κοινωνίας να δείξει ότι μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της σε μία ανάξια, ηττοπαθή, εξαρτημένη και προσκυνημένη ηγεσία, άλλαξε την περασμένη Κυριακή (27 Φεβρ.) όταν η μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα της χώρας, το «Βελλίδειο» της Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει περισσότερους από 4.000 πολίτες που έσπευσαν, (χωρίς ουσιαστική διαφήμιση του γεγονότος) να χαιρετίσουν και να υποστηρίξουν την πρόσφατη εμφάνιση του Μίκη Θεοδωράκη στην πολιτική σκηνή και την Αλήθεια που φύσηξε ο λόγος του.

Η προσέλευσή τους αυτή, έδειξε, κατά τον πιό αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι το «αντίπαλο δέος» της καταστροφικής καμαρίλας, της ρυπαρής οικογενειοκρατίας, της συμφοριασμένης κομματοκρατίας και της κρυμμένης κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας, ένοχης της πτώχευσης, πολιτικής και οικονομικής Ολιγαρχίας, υπάρχει πλέον. Λέγεται ΣΠΙΘΑ και διαθέτει:

  • το πατριωτικό πνεύμα του γίγαντα της Δημοκρατικής Ελευθερίας, ιδρυτή της, Μίκη Θεοδωράκη
  • την ανίκητη ψυχή του Έλληνα
  • το ταλαιπωρημένο αλλά ακατάβλητο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας.

Με αυτά τα προικιά, η άμεση απελευθέρωση της πατρίδας από τον ζυγό των δυναστών της και η εγκατάσταση μόνιμης προοδευτικής πορείας προς στο μέλλον της, είναι πλέον εφικτή.
Το πρώτο (και το πιο δύσκολο) βήμα, έγινε. Ο κολλημένος (στο τέλμα της κίβδηλης καλοπέρασης) τροχός, ξεκόλλησε και η ιστορία άρχισε, πάλι, να γράφει.
Και είναι γνωστό σε όλους (ακόμη και ο Κίσινγκερ το γνωρίζει καλά) ότι όταν η Ελληνική κοινωνία γράφει ιστορία, αλλάζουν τα πράγματα (και μάλιστα, πολλές φορές, η αλλαγή αφορά όλο τον πλανήτη). Μαραθώνας, Σαλαμίνα, Θερμοπύλες, οι μάχες του Μέγα Αλέξανδρου, τα Δερβενάκια, η Πίνδος, η Αντίσταση στον Ναζισμό, είναι ζωντανές αποδείξεις για το αληθές του λόγου.
Και, κοίταξε να δείς που, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το φαινόμενο της σύγκρουσης του σκότους με το φώς, σε Ελληνικό έδαφος και με πρωταγωνιστές τους Έλληνες, να επαναληφθεί, καθώς σήμερα η Ελληνική κοινωνία έχει επιλεγεί (από τη «Διεθνή του Χρήματος») σαν υποκείμενο του πρώτου πειράματος της υποταγής των κοινωνιών σε έναν απρόσωπο κατακτητή (αυτήν την ίδια τη «Διεθνή του Χρήματος») που θα ενεργεί «δια χειρός» και «δια προσώπου» εντεταλμένων γηγενών «ηγητόρων» και «ταγών», στην παγκοσμιοποιημένη και ομογενοποιημένη (ίδια τροφή, ίδια ένδυση, ίδια διασκέδαση, ένα ιδανικό: το χρήμα) «αγορά» της Υφηλίου.

Το Σκότος, με τη νέα του μορφή, της οικονομικής κυριαρχίας, επιδιώκει να πλακώσει και να εξουσιάσει όλο τον πλανήτη.
Στη μάχη αυτή (στην πραγματικότητα πρόκειται για πόλεμο και μάλιστα πολύ μεγάλο, αφού όλη η Υφήλιος δέχεται σφοδρή επίθεση), που ο εχθρός βρίσκεται ανάμεσά μας, μεταμφιεσμένος σε φίλο και πατριώτη, το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι η αποκάλυψη των πραγματικών ρόλων που παίζουν στο πολιτικό και οικονομικό προσκήνιο, αλωμένα από τον εχθρό, πρόσωπα και μηχανισμοί, όπως τα κόμματα (που χρωστούν πολλά περισσότερα, από όσα μπορούν να επιστρέψουν).

Σε αυτή την αποκάλυψη, έρχεται σαν ρομφαία, η Αλήθεια του Μϊκη Θεοδωράκη, που αναβλύζει μέσα από τις «καταθέσεις ψυχής» που έχει κάνει με τις πρόσφατες ομιλίες του, και αποκαλύπτει τα μεγάλα ψέμματα του καθεστώτος, αυτά που οδήγησαν στο έγκλημα της πολυεπίπεδης πτώχευσης της Ελληνικής κοινωνίας, καθίζοντας στο σκαμνί του ενόχου της παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, σύσσωμο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.

Τα πράγματα, τώρα, γίνονται πιο εύκολα για κάθε πατριώτη που θέλει αντισταθεί στην κατηφόρα, στη μείωση και στην τελική και ολοκληρωτική παράδοση τής πατρίδας στο σκότος της «Διεθνούς του χρήματος». Δεν έχει, παρά να στρατευθεί στη μεγάλη δύναμη που συγκροτείται με τις οδηγίες του πολύπειρου και σοφού οδηγητή, για να χτίσει σε νέες βάσεις, την ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

Τώρα, υπάρχει η χώρος της απαιτούμενης συσπείρωσης και στράτευσης.
Οι διεκδικήσεις προσωπικών επιλογών (κάθε τύπου και κατηγορίας) αυτή τη στιγμή, αποτελούν ένδειξη α-νόητης συμπεριφοράς.
Όλοι καταγράφουμε και καταγραφόμαστε.

Ας μην ξεχνάμε, κάθε στιγμή, πως η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Οι “σπίθες” μαζεύτηκαν, η “φωτιά” έρχεται…

  1. Ὁ/ἡ ΣΤΑΘΗΣ γράφει:

    ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ; Η’ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ; ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.