ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Προς τον
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων
κ.κ. Θεόκλητο
Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων
8/3/2011

Σεβασμιότατε δέσποτα,

Στις 20 Φεβρουαρίου 2011, σας απέστειλα επιστολή μου, όπου σας εξέφραζα την αδυναμία μου να πιστέψω, ότι σε περίοδο που ο Ελληνικός λαός μαστίζεται από πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων η οποία ως γνωστόν, είναι βασικός μέτοχος της Ε.Τ.Ε., συνήνεσε και ενέκρινε δια της ψήφου της στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τραπέζης της Ελλάδος την διάθεση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την παραγωγή και προβολή ( κάθε Τρίτη βράδυ ) της ανθελληνικής σειράς «γεννήθηκα το 1821», από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η συγκεκριμένη σειρά έχει ήδη ξεσηκώσει πρωτοφανή θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων για το ύποπτο, προκλητικό και ανιστόρητο περιεχόμενό της από μεγάλες μερίδες όλων των κοινωνικών τάξεων και ομάδων του Ελληνικού λαού.

Σας καλούσα λοιπόν, να διαψεύσετε την συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως στην παραπάνω χορηγία, ως αυτονόητη υποχρέωσή σας προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας, αλλά και προς τον Ελληνικό λαό, γενικότερα, του οποίου η Ιστορική συνείδηση, η Εθνική του αυτογνωσία και η πολυσχιδής προσφορά του προς το Έθνος, προσβάλλονται και ευτελίζονται βάναυσα από την προβολή της τηλεοπτικής σειράς.

Επειδή παρήλθε ήδη δεκαπενθήμερο από της πρώτης μου επιστολής και πιθανόν αυτή να διέλαθε της προσοχής σας , είμαι βέβαιος ότι θα θελήσετε να ανταποκριθείτε στο καθολικό αίτημα των Γιαννιωτών και των απανταχού Ηπειρωτών που επιθυμούν να γνωρίζουν την αλήθεια.

Με σεβασμού και τιμής

Παναγιώτης Αποστόλου

Οικονομολόγος

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  1. Ὁ/ἡ Οδυσσεύς γράφει:

    Κύριε Αποστόλου καλησπέρα σας από το « Ήπειρος , η πατρίδα μας». Ανήρτησα το κείμενο σας με διαφορετικό τίτλο αν και δεν νομίζω ότι θα ιδρώσει το αυτί του Θεόκλητου.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.