Τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Νταβούτογλου


Η τριήμερη επίσκεψη του νεοοθωμανού υπουργού Eξωτερικών κ. Νταβούτογλου είναι άκρως αποκαλυπτική. Μπορεί το ενδιαφέρον μας να εστιάζεται στην επιθεώρηση που θα κάνει στο «βιλαέτι» της Δ. Θράκης, αλλά δεν είναι τόσο αφελής ώστε να προκαλέσει την κοινή γνώμη με τη στάση και τη συμπεριφορά του. Οι αποκαλύψεις έγιναν την πρώτη κιόλας μέρα στην Αθήνα. Εάν μελετήσει κανείς προσεκτικά και συγκρίνει τις συνεντεύξεις  στην Καθημερινή, στο Mega και τις κοινές δηλώσεις  που έκανε με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Δρούτσα συνάγει σημαντικά συμπεράσματα για τις προθέσεις τις Άγκυρας.

Ο κ. Νταβούτογλου δεν αναφέρθηκε καθόλου σε γκρίζες ζώνες, σε οριοθέτηση ΑΟΖ. Τόνισε ότι «η Τουρκία έχει μεγάλες ακτές στη Μεσόγειο και πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτές. Παρά τις διαφορετικές απόψεις πρέπει να υπάρξει στρατηγικό όραμα για το Αιγαίο, ώστε να καταστεί θάλασσα ειρήνης, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κοινών συμφερόντων. Οι δυο χώρες έχουν την αποφασιστικότητα να λύσουν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το Αιγαίο. Στόχος είναι η Ελλάδα και η Τουρκία να περπατήσουν χέρι-χέρι». 

Ας ελπίσουμε με τη φράση χέρι-χέρι να μην υπαινίσσεται τη σχέση πατέρα-αφέντη με το παιδί που θα το πηγαίνει όπου θέλει….

Για πρώτη φορά, από όσα γνωρίζουμε, μας ζήτησε να τους εμπιστευτούμε. Να ξεπεράσουμε δηλαδή τις προκαταλήψεις μας και να τους εμπιστευτούμε. Ποιους να εμπιστευτούμε; Αυτούς που δεν τους εμπιστεύονται ούτε οι Τουρκοκύπριοι που υποτίθεται ότι τους έσωσαν;

Οι δηλώσεις Νταβούτογλου για το Καστελόριζο, που όπως φαίνεται μετακόμισε και δεν ανήκει πια στη συστάδα των Δωδεκανήσων αποκάλυψαν τις νέες τουρκικές διεκδικήσεις!

Επειδή οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου είναι ρητοί και απαράβατοι δεν μπορούν να ισχυρίζονται πια την ύπαρξη γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Οι ινστρούχτορες τους στη Δύση είναι πεπεισμένοι ότι ο καθορισμός της «μέσης γραμμής» στο Αιγαίο είναι πολύ εύκολος.

Αλλά λόγω των νησιών η Τουρκία δεν μπορεί να έχει σημαντική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Άρα πρέπει να μετακομίσουν τα νησιά!  Αφού , όμως, αυτό είναι αδύνατο  ο κ. Νταβούτογλου προτείνει να πειστούν  οι Έλληνες στην ένδεια που βρίσκονται να αγνοήσουν την ύπαρξη τους.  Τα νησιά θα είναι ελληνικά αλλά δεν θα έχουν ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε ΑΟΖ.

Έτσι «λύνονται» όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο. Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει την ΑΟΖ στο Αιγαίο επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας. Όλος ο δυτικός πολιτισμός περιμένει από την πτωχή , ταπεινωμένη Ελλάδα να δεχθεί την πρόταση αυτή, γιατί επείγει η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής.

elzoni

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Νταβούτογλου

  1. Ὁ/ἡ tasos γράφει:

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ,ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΟ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΟ΄΄ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ΄΄. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΙ Η ΑΣΑΦΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.ΤΟ ΟΡΘΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ΄΄ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ.Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΦΕΝΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΄΄ΛΩΡΙΔΑ΄΄,΄΄ΖΩΝΗ΄΄ ΚΑΙ ΄΄ΟΧΘΗ΄΄ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.