900 δραχμές και κάτι = 0,02Ευρώ


Τέσσερα χαρτονομίσματα 100(2τεμ),200 και 500 και 105 κέρματα σε δραχμές!

Διαβάζω σήμερα 10/3/2011 στο “ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ” «Στο σφυρί νοικοκυριό για 3.286,09Ευρώ. Στην απογραφή των κατασχεμένων, Βρέθηκε, μικρό σεντούκι ( μπιμπελό-μπομπονιέρα) περιέχον, δύο χαρτονομίσματα των 100δρχ, ένα των 200δρχ και ένα των 500δρχ. Επίσης, το εν λόγω «σεντούκι», περιείχε 105 κέρματα σε δραχμές. Εκτιμήθηκαν δε, για τις ανάγκες του πλειστηριασμού, ΜΟΝΟΝ 0,20Ευρώ!

ΕΛΛΗΝΕΣ!

Αυτή είναι η αξία μας; 0,20E για 800 συν κάτι ψιλά δραχμές; Πως θα πάμε σ’ αυτήν την περίφημη ελεγχόμενη χρεωκοπία; Με τέτοια χάλια; Για να θυμηθώ τον Γιώργο Μαρίνο στον Οικονομικό Ταχυδρόμο που έγραφε κάποτε. “Τι σόι ανθηρή οικονομία θα έχουμε όταν εξάγουμε ένα ψυγείο πορτοκάλια για ένα εισάγουμε ένα ανταλλακτικό αυτοκινήτου”. Σε περίπτωση χρεωκοπίας, ελεγχόμενης ή μη, έχω την εντύπωση πως θα πέσουμε στα πληθωριστικά λεφτά. Αχ  ρε πατρίδα, πως σε κατάντησαν. Και αυτοί οι ίδιοι που σε ρήμαξαν, τώρα σου ζητούν την ψήφο για να σε σώσουν; Αν θέλουμε να έχουμε υγιή δημοκρατία. Κάντε σχολή Πολιτικών Επιστημών ΕΛΛΗΝΙΚΗ(ΑΜΙΓΩΣ). Με πρωτεύοντα μαθήματα: ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ(ΧΑ!), ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ,  ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Να αποκλείονται,  δεσμευμένοι(παντρεμένοι και κυρίως με παιδιά) και οπωσδήποτε πρώην συνδικαλιστές. Να εκδίδει, μετά την αποφοίτησή του, πραγματεία περί της διακυβέρνησης της Ελλάδας. Να συνεκτιμούνται ΗΘΟΣ, ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΡΙΣΗΣ, ΙΔΕΩΔΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ . Να απαγορεύονται τα πολιτικά γραφεία και να έχουν όλοι στο διαδίκτυο site, αμέσου επικοινωνίας . Για να ακούν ιδέες και μπινελίκια. Πριν την αποχώρησή τους απ΄ την κυβέρνηση, να εξετάζονται για τα πεπραγμένα τους, και να δικάζονται από τα πολιτικά δικαστήρια χωρίς παραγραφές και τέτοια τερτίπια.

Κύριοι υποψήφιοι πολιτευτές, η πολιτική θέλει:  ΗΘΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, ΑΣΚΗΤΙΣΜΟ, ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ,ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΟΥ. Τα διαθέτεις; προχώρα και εγώ σε στηρίζω. Δεν τα διαθέτεις; Άει κοντά στο πόπολο. Έτσι ρε φίλε, όλοι μάγκες δεν μπορούμε να είμαστε. Ο καθένας στην δουλειά του. Kαι το, “είσαι ότι δηλώσεις” , μας τέλειωσε οριστικά.

Αρισταρχος.ελ

(Με τις ανοησίες μας kάναμε μάγκα τον Κοπέρνικο)

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.