Επιμήκυνση και άλλα χαρούμενα


Η όλη ιστορία με την επιμήκυνση, μείωση του επιτοκίου κλπ μου θυμίζει εκείνο το περίφημο “μπαμπά,  γιατί χαίρεται και γιορτάζει ο κόσμος;” Εγώ ρε παιδιά δεν κατάλαβα ακόμα γιατί πανηγυρίζουμε. Χρωστάμε 400δις περίπου, κοντεύει το 160% του ΑΕΠ, το  έλλειμμα είναι ακόμα σε διψήφιο νούμερο, και η ανεργία χτυπάει κόκκινα νούμερα(άσε το 15%) κοντεύει το 30% σε πόλεις της Μακεδονίας. Διαβάζω στον τύπο “To IKA  πληρώνει τις συντάξεις με δανεικά!” Κάποτε ήταν το πιό υγειές ταμείο. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Και εν πάση περιπτώσει,  πέστε μου τι πάει καλά. Υγεία; Παιδεία; Μεταφορές; Εργασιακά; Τι είναι αυτό που θα μου δώσει κάποια ελπίδα. Δυστυχώς στο τούνελ δεν έγινε ακόμα διάνοιξη, οπότε μην περιμένετε να δείτε φως. Παραγωγικές μονάδες δεν υπάρχουν. Έκλεισαν οι περισσότερες. Τα περιουσιακά στοιχεία βγαίνουν όλα στο σφυρί. Άκουγα ,χτες τον κυβερνητικό Κώνστα Χρήστο, να λέει θα δώσουμε το λιμάνι της Θεσ/νίκης ,της Καβάλας  κλπ. έχουμε πολλά τέτοια ! Αυτά πριν δυό χρόνια ήταν ταμπού, ήταν εθνικής σημασίας! Τώρα έπαψαν; Δεν ξέρω! Εγώ δεν βλέπω καμιά χαραμάδα. Βλέπω μια Ελλάδα τύπου Γουατεμάλας να ξετυλίγεται μπροστά μου. Ξέρετε, εκεί τα ξερίζωσαν όλα(και τα δάση), και το μόνο που καλλιεργούν (ας είναι καλά η Μονσάντο) είναι σόγια, για ζωοτροφές στην Ευρώπη. Οι πρώην ιδιοκτήτες έγιναν υπάλληλοι που πεθαίνουν από τα χημικά.

Εδώ, ξερίζωσαν τα αμπέλια για δέκα χρόνια με αντάλλαγμα κάποια χρήματα, γέμισαν αρόσιμα χωράφια με φωτοβολταϊκά και λεύκες και μπήκαν ποσοστώσεις σε όλες τις καλλιέργειες. Έκλεισαν ζαχαρουργεία, υφαντήρια και πολλές γεωργικές επιχειρήσεις, και τρώμε όλο τον χρόνο λεμόνια Τούρκικα, καρύδια Βουλγάρικα, ντομάτες και μαρούλια(!)Ιταλίας, πατάτες Κύπρου και Αιγύπτου και Γερμανίας. Τα κρέατα τα βοδινά; Mόνο Ελληνικά δεν είναι.  Οι τσατσάρες και νυχοκόπτες εισαγόμενοι είναι;

Κάποτε σε μια, από κείνες τις ομηρικές μάχες στο κοινοβούλιο ανάμεσα σε Ανδρέα Παπανδρέου και Κων/νο Καραμανλή, ο Ανδρέας είπε: “Κύριε πρόεδρε, οι Έλληνες θα γίνουν κάποτε τα γκαρσόνια της Ευρώπης”. Με τις μειώσεις των μισθών σε αντάλλαγμα της επιμήκυνσης(γιατί δεν ξέρω πόθεν θα βρεθούν τα 50δις) , και με τα 560Εωρώ μηνιαίως τι νομίζετε πως θα είμαστε. Οι φροντιστές(και μορφωμένοι!) των Γερμανών γερόντων που θα έρχονται στην Ελλάδα να τελειώνουν την ζωή τους . Και αν θα βλέπετε δραχμή γράψτε μου. Έβλεπα τους “χουβαρντάδες” Γερμανούς νάρχονται  με τα τροχόσπιτά τους στα Ελληνικά campings. Μέχρι και το χαρτί υγείας έφερναν μαζί τους. Στις ταβέρνες κάθονταν μόνο για καρπούζια,  και για συνάλλαγμα; μόνο τα . απόβλητά τους. Θα γεμίσουμε μπατιροτουρισμό και τουρίστες σε κλειστές Γερμανικές και Γαλλικές λέσχες πάνω στα καλλίτερα φιλέτα στην θάλασσα μπροστά. Κι αν είσαι και γκαρσόνι πάλι τυχερός θα είσαι. Δεν ξέρω, φοβάμαι. Όπως φοβάται ο περισσότερος κόσμος. Αν ο Θεός είναι φιλέλληνας ας βάλει το χέρι του. Κάποτε επί χούντας, κάποιος δάσκαλος(καλό παράδεισο να έχει), μου έλεγε. Εδώ πάνω ανάμεσα σε Αγ.Δημητρίου και Κασσάνδρου έχει μια εκκλησία. Παναγία η Λαοδηγήτρια  την λεν . ‘Αιντε κυρά μου τώρα σε θέλω , συμπλήρωνε!

Ξέρω, όλα είναι καταθλιπτικά. Αλλά κανείς και τίποτε πιά δεν μας σώζει, γι’ αυτό διαβάστε τα περί ΓΑΠ ανέκδοτα στο ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ. Κάτι είναι κι αυτά. Θα χαμογελάσετε τουλάχιστον.

αρισταρχος.ελ

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.