Ένας πραγματικός τζαμπατζής, με την προστασία των νόμων του πολιτικού του προσωπικού. Αυτή είναι αποκλίνουσα και αντικοινωνική συμπεριφορά!


«Δεν πληρώνω» από τον Γ. Δαυίδ στην κυβέρνηση

ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΑΠΟ COCA COLA 3E ΚΑΙ FRIGOGLASS.

Ο Γιώργος Δαυίδ ήταν από τους πρώτους μεγαλοεπιχειρηματίες, που είχε εξοργιστεί με τη φορολογία των επιχειρήσεων και είχε απειλήσει ότι θα πάρει την Coca Cola 3Ε και θα φύγει από την Ελλάδα.

Την απειλή του δεν την πραγματοποίησε, αλλά τώρα βρήκε τον τρόπο να στείλει άλλη μία προειδοποίηση στην κυβέρνηση του στυλ «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω». Όχι παράνομα, όπως το νεοσύστατο κίνημα. Πώς; Με το να μη διανείμει μέρισμα (που φορολογείται με 40%), ούτε η Coca Cola 3E, αλλά ούτε η Frigoglass που διοικεί ο γιος του Χάρης, αλλά να προτιμήσει την επιστροφή κεφαλαίου, που δεν φορολογείται. Αν δηλαδή ήθελε να δώσει μέρισμα 20 λεπτά, τα 8 λεπτά θα πήγαιναν στην εφορία και τα 12 στον μέτοχο.

Με την επιστροφή κεφαλαίου και τα 20 λεπτά πηγαίνουν στο μέτοχο και κανένα στην εφορία. Έτσι, η Coca Cola 3E, που παρουσίασε αύξηση κερδών του 2010 στα 571,8 εκατ. ευρώ, θα πληρώσει μικρότερους φόρους. Όχι μόνο αυτό, αλλά λέγεται στους επιχειρηματικούς κύκλους ότι ο Γιώργος Δαυίδ δεν θα δώσει ούτε έκτακτη εισφορά. Αυτό συμβαίνει, γιατί το οικονομικό αποτέλεσμα της μητρικής, βάσει του οποίου υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, αναμένεται να διαμορφωθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και δεν απαιτεί τη διανομή μερίσματος.

Το ίδιο θα κάνει και με την Frigoglass, η οποία είχε κι αυτή αύξηση κερδών στα 34,8 εκατ. ευρώ, αλλά το δημόσιο θα εισπράξει ψίχουλα, επειδή η μητρική εταιρεία, που εδρεύει στην Ελλάδα έκλεισε το 2010 με ζημιές 1,530 εκατ. ευρώ, όταν ο όμιλος είχε κέρδη 34,8 εκατ. ευρώ. Έτσι και η έκτακτη εισφορά πάει περίπατο. Αυτό βέβαια σημαίνει λιγότερα έσοδα για το κράτος κι αυτός είναι ο στόχος της… προειδοποίησης Δαυίδ. Να καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών ότι χάνει λεφτά με τη μεγάλη φορολογία των επιχειρήσεων και να την αλλάξει.

πηγή: DealNews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.