“Μην τους κάνουμε το χατίρι”


Ας αφουγκραστούμε, αλλά μην αφεθούμε.  Δεν το επιτρέπουν οι καιροί να κάνουμε ακραία  πράγματα κατά τη γνώμη μου. Όμως μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά που μας κρατούν χειροπόδαρα δεμένους.

Και το χειρότερο ότι  μας έχουν  δεσμεύσει τη νόησή μας ,από εκεί ξεκινούν όλα. Μιλώ για τα νήματα που μας κινούν και μας έχουν για μαριονέτες στο κουκλοθέατρό τους.

Μην τους κάνουμε το χατίρι. Οι καιροί απαιτούν να είμαστε ενωμένοι, η Ιστορία το απαιτεί να είμαστε ενωμένοι. Γιατί όσες φορές  ήμασταν μια γροθιά  τα καταφέραμε. Και τώρα ας περνούμε δύσκολα, πάλι θα ενωθούμε και θα τα καταφέρουμε!

Ας μας θέλουν μέσα στον κύκλο τους  για να μας ελέγχουν. Και όταν αυτός ο κύκλος ξεχειλίζει δημιουργούν κοινωνικές αναταραχές για να αδειάζει λίγο και πάλι. Ένας παλιός πολιτικός το  έλεγε  μαντρί. Αλλά δεν αλλάζει η ουσία. Γι’ αυτούς είναι  ο έλεγχος. Τίποτε άλλο.

Γι’ αυτό πρέπει ο καθένας μας να αναλογιστεί τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Και δεν θα κάνουμε γεωμετρία εδώ δηλαδή θα φύγουμε από τον κύκλο για να πάμε στον κώνο ή το τετράγωνο.

Η ουσία είναι να πάψουμε να είμαστε έγκλειστοι .  Ίσως το καταφέρουμε αν  υπολογίσουμε τις προτεραιότητες  μας ως μονάδες αλλά και ως μέρη ενός συνόλου  που θα πρέπει να είναι για εμάς  η κοινωνία. Σαν μονάδες τι μπορεί πραγματικά να μας κάνει χρήσιμους και παραγωγικούς. Ενώ σαν σύνολο αν μπορούμε να είμαστε ωφέλιμοι  προς την κοινωνία.

Πόσο όμορφα θα ήταν να ζούμε έξω από γεωμετρικά σχήματα και να ξυπνάμε στην αρχή της  ημέρας χαρούμενοι, αισιόδοξοι, γεμάτοι θέληση για τη ζωή και τι ζωή,  δημιουργική,  γεμάτη στόχους.

Αχ! και να είχαμε μια κοινωνία ανένταχτη, ιδεολόγα  που θα την ενδιέφερε η προκοπή και η γνώση.  Σε μια κοινωνία όπου η ποιότητα δεν θα εννοείται αλλά θα είναι διάχυτη παντού από τους ανθρώπους ως τα κτήρια που μας περιβάλλουν.  Αλήθεια πότε είδατε για τελευταία φορά ένα όμορφο κτήριοή κάτι άλλο όμορφο; Με την πραγματική σημασία του ωραίου χωρίς προλόγους και δανδελίτσες; Γιατί όταν κάτι  είναι όμορφο δεν έχει ανάγκη τα παραπάνω. Σε κυριεύει αμέσως το κάλλος αγγίζει την ψυχή σου και σε συνεπαίρνει!

Μας αφαιρούν με μαεστρία το κάλλος από τη ζωή μας για να είμαστε δυστυχισμένοι, βλοσυροί. Με κακή διάθεση να τα βλέπουμε όλα μαύρα να τα ακούμε όλα αρνητικά. Αν όμως έχουμε δει ή ακούσει κάτι όμορφο ή μας αγαπά κάποιος τότε ξυπνούν τα αντισώματα κατά της ασχήμιας και της άσκοπης ζωής και ζωντανεύουμε για να κάνουμε τη καθημερινότητά μας γεμάτη ουσία και το μέλλον με οράματα.

Γι’ αυτό μας βάζουν όλες αυτές τις ασχήμιες γύρω μας και προσπαθούν και μέσα μας, για να μας κάνουν ότι θέλουν.

Μην τους κάνουμε το χατίρι!

Μπορούμε να ζήσουμε όπως θέλουμε εμείς, αρκεί να αποτινάξουμε  από πάνω μας τους κύκλους και τα υπόλοιπα.

Θα τα καταφέρουμε!

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.