Αλβανοί με διαβατήρια που έχουν ως χώρα καταγωγής την Τσαμουριά


Προκαλούν πάλι οι Τσάμηδες προσπαθώντας να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας και να δηλητηριάσουν τις σχέσεις των οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία που ζουν στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την Αλβανία προσπάθησε να περάσει τα σύνορα με την Ελλάδα προερχόμενοι από την Αλβανία.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι ταξίδευε προς την Αθήνα όπου ζουν τα παιδιά τους. Όταν έφτασαν στο τελωνείο οι Έλληνες τελωνειακοί διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το διαβατήριο της γυναίκας ανέφερε ως τόπο καταγωγής το χωριό Margelliçë της χώρας Cameria/Τσαμουριάς. Όπως είναι γνωστό χώρα Τσαμουριά δεν υπάρχει και δεν έχει καταγραφεί ή αναγνωριστεί από κανένα διεθνή οργανισμό ή κάποια χώρα.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια χώρα με το όνομα Τσαμουριά, οι Έλληνες τελωνειακοί απαγόρευσαν την είσοδο στην γυναίκα. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού τα μέλη του κόμματος PDIU, Ίντριζι και Ταχίρι, αποφάσισαν να διοργανώσουν μια επίσκεψη στο γειτονικό κράτος μαζί με μια ομάδα πολιτών από την Τσαμουριά.

Για την κατάσταση που βιώνει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και για τη συσχέτιση της αλβανικής κυβέρνησης με τις αναθεωρητικές κινήσεις των Τσάμηδων όσον αφορά την Ήπειρο μπορείτε να διαβάσετε το κατατοπιστικότατο άρθρο του Θεοφάνη Μαλκίδη στο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚHΣ που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.