Επανέρχεται ο σταυρός στα σχολεία


Ανατροπή σε προηγούμενη απόφαση του 2009, υποχρεώνει τις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης να έχουν το χριστιανικό σύμβολο στις σχολικές αίθουσες

Την προηγούμενη απόφαση η οποία είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2009, ανέτρεψε καινούργια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.Εκείνη του 2009 δήλωνε πως ο σταυρός μπορεί να ενοχλεί αλλόθρησκους ή άθεους μαθητές. Στην απόφαση αυτή είχαν ασκήσει έφεση αρκετές χώρες, με ηγέτιδα την Ιταλία. Έτσι λοιπόν, η τελική απόφαση υποχρεώνει τις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης να έχουν το χριστιανικό σύμβολο στις σχολικές αίθουσες.

Αν και το σκεπτικό της απόφασης δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, εν τούτοις, φαίνεται να εμπλέκεται σοβαρά τόσο η Καθολική Εκκλησία και ειδικά το Βατικανό, το οποίο είχε ισχυριστεί πως στην Ευρώπη παρατηρείται μια “προσπάθεια διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας”.
Το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων είχαν αρχικά θέσει οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά, και ειδικά από τη Σουηδία.

news247

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.