Ο ΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τη δημοσίευση άρθρου μου σ’ αυτόν εδώ τον χώρο, με το οποίο διετύπωνα απόψεις για την παραπέρα εξέλιξη των πραγμάτων στην Αραβική Χερσόνησο, ύστερα από την εξέγερση των Αιγυπτίων και την απομάκρυνση του Χόσνι Μουμπάρακ. Έγραφα στο άρθρο ότι, η κατάσταση θα εξελιχθεί σε ντόμινο και θα παρασύρει και άλλα κράτη, τα οποία θα χάσουν την πειθαρχία τους και όποιο άλλο καθεστώς επιβληθεί, θα αναδείξει νέους τυράννους.

Πριν αλέκτωρ φωνήσει τρις, το καταγκρέμισμα του ντόμινο έφτασε στη Λιβύη και με λιγότερη ένταση στην Υεμένη και στη Συρία. Η κατάσταση εξελίχθηκε σε πολεμική αντιπαράθεση και κατά τρόπο απρόβλεπτο, με επέμβαση του προέδρου της Γαλλίας Σαρκοζύ, ως πρώτου επιτιθεμένου, παρέσυρε και άλλα κράτη, μέλη του ΝΑΤΟ, τα οποία, είτε δήλωσαν δυναμική συμμετοχή, με μαχητικά αεροσκάφη και πλοία, είτε διέθεσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων. Η δικαιολογία ήταν, ως αναφέρθηκε και σε σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η προστασία των κατοίκων της Λιβύης, οι οποίοι υφίστανται την δολοφονική επίθεση των Δυνάμεων του Καντάφι.

Εδώ ο κυνισμός υπερβαίνει κάθε όριο. Ο Καντάφι δολοφονεί τους Λίβυους!!! Τόσα χρόνια, από το 1969 μέχρι σήμερα, ο Καντάφι διέπραξε πράξεις βίας και εγκλήματος. Εξέθρεψε τρομοκρατικές Οργανώσεις, οι οποίες κατέρριψαν  επιβατικά αεροσκάφη, τοποθέτησαν βόμβες σε ξένες χώρες, σκότωσαν ανθρώπους. Πού ήταν ο ΟΗΕ αυτά τα χρόνια; Καμιά φορά δεν ακούσαμε τον Οργανισμό αυτόν, να εκδώσει κάποια απόφαση κατά του τρομοκράτη της Λιβύης. Τι συνέβη τώρα; Αυτοί που επενέβησαν να σταματήσουν την αιματοχυσία στη Λιβύη, είναι οι ίδιοι που ώθησαν με διαφόρους τρόπους τους δυσαρεστημένους πολίτες της χώρας αυτής και ήταν φυσικό επακόλουθο, ο Καντάφι να αντιδράσει δυναμικά.

Εκείνο που υπήρξε απρόβλεπτο και μας εξέπληξε, είναι η πρωτοβουλία του Σαρκοζύ. Εάν αυτή η πρωτοβουλία  ανελαμβάνετο από τις ΗΠΑ, δεν θα είχε κανένα στοιχείο περίεργο. Η χώρα αυτή μας έχει συνηθίσει σε επεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών. Χρόνια τώρα πολεμάει με τον κόσμο ολόκληρο και παριστάνει τον χωροφύλακα της ανθρωπότητας. Υποτίθεται ότι υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και χύνει ποτάμια αίματος αθώων πολιτών. Γι’ αυτό, όλος ο κόσμος όταν ακούει Αμερική αλαφιάζεται…

Η επιχείρηση κατά της Λιβύης, αποκάλυψε και ξεγύμνωσε θα έλεγα, την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία ασκεί αλλοπρόσαλλη πολιτική, προς ζημία της χώρας μας. Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση η μέχρι πρότινος διακηρυγμένη φιλία Παπανδρέου-Καντάφι. Αλλά, η διάθεση όλων των βάσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε υπό ελληνικό είτε υπό ξένον έλεγχο, για διευκόλυνση των επιτιθεμένων, αποτελεί, για πρώτη φορά, εχθρική ενέργεια από μέρους της Ελλάδος κατά αραβικής χώρας.

Η επίθεση δεν γίνεται με απόφαση του ΝΑΤΟ, για να θεωρήσει η Ελληνική κυβέρνηση υποχρέωσή της τη συμμετοχή σ’ αυτή την επίθεση. Η Γερμανία, η Τουρκία, η Δανία και άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, δεν μετέχουν. Γιατί η Ελλάδα έδειξε τόση σπουδή; Έδειξε δηλαδή, ότι η Ελληνική κυβέρνηση άγεται κατά την επιθυμία των πολεμοχαρών και πολεμοκάπηλων ηγετών διαφόρων χωρών. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον, αλλά και καμία υποχρέωση να αποτελεί την ουρά του κάθε επιθυμούντος να δειχθεί ικανός ηγέτης.

Η Γαλλία εκδικείται τον Καντάφι. Στην παλαιότερη αναμέτρησή της με τις ανταρτικές δυνάμεις στο Τσαντ, ο Καντάφι υποστήριξε τους αντάρτες. Τώρα, με πρόσχημα την παροχή βοήθειας προς καταδιωκόμενους αντικαθεστωτικούς, παίρνει την εκδίκησή της. Η Ελλάδα γιατί εμπλέκεται σ’ αυτές τις αντιπαραθέσεις; Η ενέργεια αυτή της Ελληνικής κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας. Αν ο Καντάφι πετύχει κάποιον συμβιβασμό με τους Αμερικανούς, διόλου απίθανο, και παραμείνει στην εξουσία, τότε δεν πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι. Θα γεμίσει τη χώρα μας με τρομοκράτες. Οι οποίοι δεν θα έλθουν για τουρισμό. Να το θυμάστε.

Η Ελλάδα κυβερνάται από μία κλίκα ανίκανων ανθρώπων. Την κυβέρνηση αποτελούν άνευρα και υποκινούμενα όργανα ξένων πολιτικών Δυνάμεων. Δεν έχει το σθένος να αρνηθεί τίποτε και παίζει κορώνα γράμματα το εθνικό συμφέρον.  Είναι ανθρωπάκια κατώτερα των περιστάσεων και επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας. Ο Καντάφι δεν είναι Μουμπάρακ. Είναι 68 ετών και όχι 83. Είναι σκληρός Βεδουίνος και δεν θα τα παρατήσει εύκολα. Δεν είναι Οτσαλάν, να εγκαταλείψει τον αγώνα τόσο αβασάνιστα. Στα χέρια του βρίσκεται μεγάλη οικονομική δύναμη και έχει ένα χαρακτήρα, όπως αποδεικνύεται, ανυποχώρητο, ίσως και στα όρια της τρέλας. Εφ’ όσον παραμείνει στην εξουσία, εκείνοι που στράφηκαν εναντίον του θα πληρώσουν.

Γιατί επιμένω ότι μπορεί να παραμείνει ο Καντάφι στην εξουσία. Εδώ παίζεται ένα μεγάλο οικονομικό παιχνίδι. Δεν έπιασε αιφνιδίως ο πόνος αυτούς που επιτέθηκαν κατά της Λιβύης, να παραχωρήσουν δημοκρατία και ελευθερία σ’ ένα μέρος του λαού της. Οι Αμερικανοί δεν έχουν ηθικούς φραγμούς. Εάν ο Καντάφι τους παραχωρήσει την εκμετάλλευση ενός μεγάλου μέρους από τα πετρέλαια της Λιβύης, θα εγκαταλείψουν Γαλλία, Αγγλία και όποιον άλλον. Με νωπό το προηγούμενο του Ιράκ, όπου δημιούργησαν χάος, πιθανόν είναι να συγκρατηθούν και να συμπλεύσουν με τον Καντάφι. Τότε θα κλάψουν πολλοί.

Να επαναλάβω εδώ το απόφθεγμα του Μπέρναρ Σω ότι, “η πολιτική δεν συνοικεί με την ηθική”.

Στο χέρι τους είναι, έχει αποδειχθεί αυτό, να αλλάξουν αμέσως την απόφαση του ΟΗΕ και να διαταχθεί η κατάπαυση του πυρός. Και αναφέρω ότι έχει αποδειχθεί, διότι η στάση της Ρωσίας δεν είναι ακατανόητη όπως λένε πολλοί, αλλά η επιβεβαίωση της σύμπλευσης στον ίδιο δρόμο με την Αμερική. Η Ρωσία έχει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα με τους μουσουλμάνους κατοίκους της. Όταν θα χρειασθεί κάποια απόφαση του ΟΗΕ για επέμβαση, δεν θέλει να έχει το VETO της Αμερικής εναντίον της. Βίοι παράλληλοι, όπως θα έγραφε ο Πλούταρχος…

Τα κράτη τελικώς,   υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους. Εμείς τι κάνουμε; Κάποιος θα με ρωτούσε: ποιοί εμείς; Τι μπορεί να απαντήσει κάποιος;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ο ΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ο ΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ « www.olympia.gr

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.