Πως να δημιουργήσετε ένα καλό -αλλά ψευδές- θέμα…


Εάν κάνετε μια βόλτα σε ιστοσελίδες, θα διαβάσετε όλοι σας την υπέροχη ιστορία ενός φορτηγατζή, ο οποίος λίγες ώρες αφότου χώρισε με τη γυναίκα του, έπαιξε ένα Lotto και κέρδισε 22 εκατ. ευρώ.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Έχουν “ράψει” την είδηση στα μέτρα τους -αφού ο κόσμος δύσκολα θ΄ ασχοληθεί περισσότερο από μια ανάγνωση και παραπληροφορούν το αναγνωστικό κοινό. Δεν ξέρω εάν το κάνουν εν γνώση τους για να είναι… πιασιάρικο.

Εάν λοιπόν, μπει κάποιος στον κόπο να διασταυρώσει το θέμα, θα δει πως η εγκυρότητά του κλονίζεται άμεσα. Αρκεί μια βόλτα στην ιστοσελίδα της Daily Mail. Και άλλη μια στη Sun.

Ποιά είναι η πραγματικότητα? Ο Matthew Breach έχει χωρίσει εδώ και τρία χρόνια με την υποτιθέμενη κοπέλα του, και όντως πρόσφατα αγόρασε ένα κουπόνι Lotto και κέρδισε 22 εκατομμύρια. Και επειδή ψάχνει για γκόμενα, γράφτηκε σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών.

Οι φίλοι μας οι Βρετανοί, που στο ρεπορτάζ είναι “αστέρια” και πάνω απ’ όλα ΣΟΒΑΡΟΙ, αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Matthew Breach, 37, signed up to the website to find a new girlfriend after splitting from his childhood sweetheart three years ago”.

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε τα καμάρια μας εδώ δεν γνωρίζουν αγγλικά, οπότε δεν είναι και ξεφτέρια γιατί μεταφράζουν ότι τους κατέβει. Πρόβλημα, αν είσαι δημοσιογράφος, γίνεσαι επικίνδυνος.

Είτε “παράφρασαν” την είδηση για να “χωράει” σε ένα happy end και να δημιουργήσει επισκέψεις στην ιστοσελίδα τους. Οπότε, πάλι είναι επικίνδυνοι γιατί παραπληροφορούν.

leftauparxoyn

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.