Μαρίν Λε Πεν: “Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία να κάνουν ομαδική έξοδο από το ευρώ να σωθούμε από τη λιτότητα”


Η αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Front National, Μαρίν Λε Πεν, συνέστησε την Κυριακή στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, με το επιχείρημα ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα οδηγεί στην λιτότητα.

«Έχω προτείνει ομαδική έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία», είπε σε συνέντευξή της στην Καθημερινή η Λε Πεν, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία του χρόνου.

Σύμφωνα με προσωρινά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Γαλλία, το κόμμα της Λε Πεν απέσπασε το 15% των ψήφων, με την κεντροδεξιά ψήφο να ανέρχεται στο 32,5% και την αριστερή 48%.

«Μας υποσχέθηκαν ότι αυτό το νόμισμα θα μας έφερνε ανάπτυξη και ευημερία. Και τι έγινε; Οι λαοί καταστράφηκαν… κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ελλάδα», είπε στη συνέντευξή της η Λε Πεν, κόρη του ιδρυτή του κόμματος Ζαν-Μαρί Λε Πεν.

«Η ελληνική κοινωνία πηγαίνει μαζικά πίσω, ολόκληρες δεκαετίες. Και αν ο ελληνικός λαός δείχνει να κάνει υπομονή, που μου έχει μάλιστα προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, πόσο ακόμα είναι δυνατόν να κρατήσει αυτή; Πρέπει να απελευθερώσουμε τους λαούς μας και να επιστρέψουμε ο καθένας στο δικό του νόμισμα».

gdailynews

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.