ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΟΡΙΑ…


Σε μια χώρα που δεν ξέρει πού πηγαίνει και σε μια κοινωνία που κρύβεται τρομοκρατημένη, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί, αλλά δεν πείθει.

Δεν πείθει γιατί η εντολή που τα μέλη του κόμματος έδωσαν στον Πρόεδρο, δεν γίνεται αποδεκτή από πλείστα όσα μεγαλοστελέχη και βουλευτάδες, οι οποίοι με νύχια και με δόντια παλεύουν να κρατήσουν τα κεκτημένα τους και να τα κληδοροδοτήσουν στους απογόνους τους. Τί κι αν είμαστε στην τέταρτη πια δεκαετία προεδρευομένης δημοκρατίας; Κάποιοι εξακολουθούν να τη βλέπουν ως κληρονομική δημοκρατία. Για νά μαστε βέβαια ειλικρινείς, το θάρρος το παίρνουν από τους ίδιους τους πολίτες, που εύκολα ψήφιζαν τόσα χρόνια τις ίδιες οικογένειες να κυβερνούν, ως ηγεμόνες κληρονομικοί.

Η εκλογή του Αρχηγού με άμεση ψηφοφορία και το μη αναμενόμενο του αποτελέσματος έφεραν τα πάνω κάτω στη γνώριμη τους διαδικασία. Η αποφυγή της λίστας νομίζουν ότι τους δίνει ακόμα ελπίδες διατήρησης των κεκτημένων. Και γι αυτό προσφάτως απέκτησαν θάρρος (ή μάλλον θράσος) και διεκδικούν, όσα νομίζουν πως αξίζουν. Και κάπως έτσι τα πράγματα στην εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλούν μειδίαμα.

Μια λύση φαίνεται μονάχα στον ορίζοντα: η υπέρβαση και του καινούργιου καταστατικού. Ο Πρόεδρος πρέπει να ζητήσει άμεσα από τη βάση την εκλογή όλων των υποψηφίων βουλευτών και όχι μόνο γιατί οι εκλογές πλησιάζουν, αλλά και γιατί η υπάρχουσα εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή κρίνεται ελλιπής (αν μη τι άλλο). Η βάση να κρίνει τους πάντες, και τους εν ενεργεία.

Με αυτόν τον τρόπο, αφενός θα διερευνηθεί πόσοι όντως προτίθενται να στηρίξουν το κόμμα στις εκλογές (και δε λοξοκοιτούν), αφετέρου θα αναγκαστούν οι ίδιοι να κινητοποιήσουν τον κόσμο αντί να τον προκαλούν. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο, και το κόμμα θα αναδείξει το αναληθές των δημοσκοπήσεων (αν πχ στις διαδικασίες συμμετάσχουν πανελλαδικά όσοι περίπου και στην εκλογή προέδρου, με τι μούτρα θα μας λέει ο καθένας ότι δήθεν ο κόσμος δε συσπειρώνεται γύρω από τον Α. Σαμαρά), και θα γεμίζουν τα ταμεία (αν πέρσι μαζεύτηκαν τόσα λεφτά από τα 2 ευρώ της εγγραφής, πόσα θα μαζευτούν φέτος με μια ετήσια συνδρομή πχ στα 5 ευρώ;). Επιπλέον, το σύνολο των βουλευτών θα αναγκαστεί να στηρίξει τις θέσεις του κόμματος και να πείσει τόσο για την ορθότητά τους, όσο και για τις προθέσεις των ιδίων. Τέλος, το κόμμα θα αποκτήσει από τώρα έναν κατάλογο κινητοποίησης 500 περίπου ατόμων, τα οποία θα μπορεί να ενημερώνει και να επιμορφώνει συνέχεια για τις θέσεις του κόμματος και πώς να τις προβάλλουν στους πολίτες εν όψει των εκλογών και άρα να πάψει επιτέλους και το «χαλασμένο τηλέφωνο» και η απέχθεια στα πρόσωπα των πολιτών όταν βλέπουν στην τηλεόραση πάλι τους ίδιους αποτυχημένους πρώην υπουργούς να εκπροσωπούν τη Ν.Δ.

Μια υπέρβαση ακόμα Πρόεδρε! Κάντην άμεσα!

Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπαιδευτικός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

εστάλη από logia-starata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.