Τα Wikileaks για Καραμανλή, «Είναι ένας Βούδας: Οι αποφάσεις που έχει πάρει, δεν μας βοηθούν»


Ο “Βούδας” που “δεν βοήθησε”

Η εντύπωση ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν ακριβώς… στην καρδιά τους τον Κώστα Καραμανλή, έχει αποτυπωθεί στη σκέψη των περισσότερων Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών προτιμήσεων, ή απωθημένων απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, και επί 13 ετών πρόεδρο της ΝΔ.
Δεν χρειαζόταν λοιπόν η …δημοσιοποίηση των «διαβαθμισμένων» εγγράφων της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας προς την Ουάσινγκτον, που αποκαλύπτει το Wikileaks, και φέρνει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή της Κυριακής», για να πειστούμε. Είναι όμως αλήθεια ότι η ωμότητα των περιγραφών και η γλώσσα που χρησιμοποιείται, δείχνει το… πάθος της πέραν του Ατλαντικού όχθης.
«Είναι ένας Βούδας που κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του, και σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του. Οι αποφάσεις που έχει πάρει αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, δεν μας βοηθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρεσβεία των Αθηνών, στο επιτελείο του Λευκού Οίκου.

Του καταλογίζουν χαλαρότητα, καθώς και το γεγονός ότι… έπαιζε με το κομπολόι του, σε συνάντηση που είχε με τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 4 Ιανουαρίου του 2008. Προφανώς είχαν συνηθίσει αλλιώς…
Οι συγκεκριμένες αναφορές πάντως, δείχνουν και κάτι άλλο, αν κοιτάξει κανείς πίσω από τις λέξεις. Γιατί, εντάξει, το… θεματάκι που είχε η Ουάσινγκτον για την προσέγγιση Καραμανλή-Πούτιν, το είχαμε καταλάβει. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι αποτελούσε πρωτεύον ζήτημα για εκείνους το γεγονός ότι ο τότε Πρωθυπουργός δεν τους αποκάλυπτε τι σκεφτόταν.
Να υποθέσουμε λοιπόν ότι μια υπερδύναμη που σέβεται τον εαυτό της, βρίσκει πάντα τρόπους να πληροφορηθεί τις πραγματικές σκέψεις των ηγετών μιας χώρας, ακόμη και όταν εκείνοι δεν… βγάζουν μιλιά. Υπάρχει πάντα και η επιλογή… να κρυφακούσεις, έτσι δεν είναι;

autochthonesellhnes

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τα Wikileaks για Καραμανλή, «Είναι ένας Βούδας: Οι αποφάσεις που έχει πάρει, δεν μας βοηθούν»

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Σςςςςς! Και τα ντουβάρια έχουν αυτιά!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.