Ο Παπούλιας αναγνώρισε κατοχή της Ελλάδας!!!


Κάρολος Παπούλιας: “Ελεύθερη Ελλάδα από κηδεμονίες”
Ευάγγελος Βενιζέλος: Έλαμψε δια της απουσίας του από την παρέλαση

Μόλις 45 λεπτά ήταν η διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης η οποία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά χωρίς τη παρουσία του πολιτικού προϊσταμένου των ΕΔ, του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου,ο οποίος προτίμησε την μαθητική παρέλαση στην εκλογική του περιφέρεια ,στη Θεσσαλονίκη.Ποιος εκπροσώπησε τη κυβέρνηση; Ο αντιπρόεδρος Θ.Πάγκαλος,θεωρητικός της άποψης περί μη παραγωγικών ΕΔ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,μίλησε για “μια Ελλάδα ελεύθερη από κηδεμονίες” την οποία μπορούμε να πετύχουμε μόνο αξιοποιώντας τις αρετές “της αυταπάρνησης και του άδολου πατριωτισμού που έχουμε δείξει ότι διαθέτουμε”.

Στη Θεσααλονίκη ο ΥΕΘΑ ,ρωτήθηκε για τη συμμετοχή μας στις επιχειρήσεις στην Λιβύη και επέμεινε στις γνωστές ελληνικές θέσεις:

“Το πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδος είναι σταθερό και δεν μεταβάλλεται από μέρα σε μέρα ή από ώρα σε ώρα.

Αυτή τη στιγμή, έχουμε δύο σημαντικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ: μία για το εμπάργκο όπλων και μία για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Εμείς έχουμε πει πως σεβόμαστε απολύτως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, πως θέλουμε να κινηθούμε αυστηρά μέσα στο πλαίσιό της.

Έχουμε πει πως σεβόμαστε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν μετέχουμε συνεπώς σε επιχειρήσεις εκτός του πλαισίου αυτού.

Ανταποκρινόμαστε σε συμμαχικά και φιλικά αιτήματα και παρέχουμε διευκολύνσεις, πάντα στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, και τώρα θέλουμε να ελπίζουμε ότι μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν και στο Συμβούλιο του Βορείου Ατλαντικού το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τον έλεγχο των επιχειρήσεων, ώστε να υπάρχει σαφήνεια, διαφάνεια και οργανωμένες διαδικασίες που τις ξέρουμε και στις οποίες μετέχουν και τα 28 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, στο σκέλος που αφορά την ΕΕ”.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.