Παρελάσεις με γιούχα και μαύρες σημαίες…


Με γιουχαϊσματα  και συνθήματα κατά των πολιτικών ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία γιουχάϊσαν τους πολιτικούς που κατευθύνθηκαν προς το σημείο προκειμένου να μπουν στα αυτοκίνητα τους.

«Κλέφτες», «αίσχος» και «προδότες» ήταν ορισμένες μόνο από τις λέξεις που ακούγονταν όταν οι πολιτικοί πέρναγαν μπροστά από τους πολίτες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ένταση χωρίς επεισόδια

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου ακούστηκαν συνθήματα, αλλά δε σημειώθηκαν επεισόδια. Σε κοντινή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων συγκεντρωμένοι οι οποίοι κρατούσαν πανό θέλησαν να παρελάσουν αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Προς στιγμή δημιουργήθηκε ένταση τελικά όμως τα πνεύματα ηρέμησαν, οι διαδηλωτές έκαναν την δική τους παρέλαση αφού πρώτα είχαν αποχωρήσει οι πολιτικοί. 

Παρελάσεις με πανό και μαύρες σημαίες

Σε Αττική και περιφέρεια τοπικοί φορείς αποφάσισαν να σηκώσουν μαύρες σημαίες απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Στο Περιστέρι διεκόπη δύο φορές η παρέλαση καθώς ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί ζητούσε από την υφυπουργό απασχόλησης Αν. Νταλάρα να αποχωρήσει, όμως εκείνη παρέμεινε στην θέση της μέχρι το τέλος.

Στην Πετρούπολη, στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω οι διαμαρτυρίες και οι μαύρες σημαίες οφείλονταν κυρίως στις συνενώσεις των σχολείων και στην συμμετοχή της χώρα μας στον πόλεμο της Λιβύης.

Ίδια εικόνα και στην Ν. Σμύρνη με τους αστυνομικούς να μπαίνουν μπροστά από το πανό το οποίο κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι που ζητούσαν να παρελάσουν

Παρελάσεις με… ΜΑΤ

Υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις σε όλη τη χώρα.
Ενδεικτική είναι η εικόνα από την άδεια Πλατεία Συντάγματος όπου για πρώτη φορά δεν υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος δίπλα αλλά και απέναντι από τους επισήμους.

Μάλιστα είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα ώστε να αποτραπεί η πρόσβαση των πολιτών προς τους πολιτικούς ενώ ήταν έντονη η παρουσία των ΜΑΤ καθώς και αστυνομικών δυνάμεων με πολιτικά.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν τόσο αυστηρά που αρχικά δεν επιτράπηκε  ούτε η είσοδος στους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους. Ωστόσο λίγο αργότερα οι φωτορεπόρτερ μπόρεσαν να βρεθούν κοντά στους πολιτικούς.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου ελάχιστος κόσμος συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση ενώ αντίθετα η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη.

real.gr

από hassapis-peter

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.