Λεφτά για τους τραπεζίτες, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση για τους πολίτες


 

Εδώ και ενάμισι χρόνο, ο Υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να μας πείσει ότι οι θυσίες των πολιτών γίνονται για να γλιτώσει η Ελλάδα την χρεοκοπία. Εναγωνίως επίσης προσπαθεί να μας πείσει ότι δίνει «τον νυν υπέρ πάντων αγών» για να προστατεύσει τα εισοδήματα των αδυνάτων και
φτωχών.

Όμως, όπως λέει και ο λαός το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια». Για άλλη μια φορά, δίνει τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ εγγυήσεις στις τράπεζες, δείχνοντας ότι, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι των τραπεζών αλλά να αναλάβει το κράτος να τους «διευκολύνει». (το ποσό συνολικά αγγίζει τα 98 δις ευρώ, συν 10 δις στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας).

Παρόλα αυτά, ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρήματα δεν έχει πέσει στην αγορά. Οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών, με την συνενοχή του Υπουργού Οικονομικών, χρησιμοποιούν τα χρήματα όχι για να τα ρίξουν στην αγορά αλλά, για να κάνουν άλλου είδους επενδύσεις και να είναι έτοιμοι για την αγορά φιλέτων της δημόσιας περιουσίας που κάθιδρος προσπαθεί να επιτύχει ο Υπουργός Οικονομικών.

Όπως φαίνεται, το μόνο που ενδιαφέρει τον Υπουργό Οικονομικών είναι να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους οι τραπεζίτες εις βάρος του ελληνικού λαού και της δημόσιας περιουσίας.

Τις τελευταίες ημέρες, οι τράπεζες ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010. Τι έκπληξη. Η μία μετά την άλλη ανακοινώνουν κέρδη. Ο Υπουργός Οικονομικών, όμως, συνεχίζει να δίνει απλόχερα στους τραπεζίτες.

Όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, το ελληνικό δημόσιο τον Σεπτέμβρη του 2010, είχε καταθέσεις 14 δις ευρώ σε τράπεζες. Εδώ γεννιούνται ακόμη και νομικά ερωτήματα.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ενώ υπάρχει, πακτωλός δημοσίων χρημάτων σε τράπεζες, το κράτος έχει κάνει στάση πληρωμών, τα έργα το ένα μετά το άλλο σταματούν, δε δίνονται χρήματα σε δήμους νοσοκομεία, κτλ και δεν πληρώνει καμία υποχρέωσή του;

Το δεύτερο ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα ο Υπουργός Οικονομικών έχει τα λεφτά του Ελληνικού λαού σε τράπεζες. Μήπως μένουν στις τράπεζες με μηδενικό επιτόκιο ώστε να έχουν ρευστότητα οι τράπεζες και παράλληλα να κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ από τα επιτόκια χορηγήσεων; Τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να γίνουν από εισαγγελείς προς τους αρμόδιους φορείς.

Παρόλα αυτά το μόνο μέλημα του Υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης του Παπανδρέου είναι να στηρίξουν με νύχια και με δόντια τα κέρδη των τραπεζιτών, να ξεπουλήσουν «αντί πινακίου φακής» τη δημόσια περιουσία ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι και χορτάτοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες απανταχού της γης.

Είναι τέτοια η πρεμούρα του Παπακωνσταντίνου να ξεπουλήσει άμεσα τα πάντα ώστε ανέθεσε με απευθείας ανάθεση, ρόλο συμβούλου αποκρατικοποιήσεων σε εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο μιας ολόκληρης λίρας Αγγλίας!!! Η εν λόγω εταιρεία δημιουργήθηκε μόλις πριν από τρεις μήνες δεν έχει καμία εμπειρία, και δεν έχει πάρει την έγκριση της Βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Απορίας άξιον είναι το πώς επιτρέπει η κυβέρνηση σε μια εταιρία–φάντασμα να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα θέματα του Ελληνικού Δημοσίου και εμπιστευτικές πληροφορίες ανεκτίμητης αξίας όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Αυτό από μόνο του γεννά υποψίες ότι η εταιρεία – φάντασμα, δημιουργήθηκε με μόνο σκοπό την προσυνεννοημένη συμφωνία να αναλάβει κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας…

Μελέτη της ΓΣΕΕ δείχνει ότι η επίσημη ανεργία θα εκτοξευθεί στο 22% μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική ανεργία θα ξεπεράσει το 30% ενώ η ανεργία στους νέους θα φθάσει το 50%. Ταυτόχρονα, καθημερινά πλέον, γινόμαστε μάρτυρες αυτοκτονιών λόγω χρεών, πολιτών, οι οποίοι από τη μια μέρα στην άλλη βλέπουν να χάνουν το βιός τους και οι τράπεζες να κλείνουν τις στρόφιγγες.

Το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς, ενώ τα εισοδήματα των μικρομεσαίων συρρικνώνονται ραγδαία.

Παρόλα αυτά ο Υπουργός Οικονομικών βράχος. Λεφτά για τους τραπεζίτες, ανεργία φτώχεια και εξαθλίωση για τους πολίτες.

Και βέβαια κλείνοντας θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Υπουργός Οικονομικών μας έλεγε τρανταχτά ψέματα καθώς και οι αριθμοί δεν έβγαιναν, και ο ίδιος είναι ανίκανος να λειτουργήσει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς.

Ή μήπως τελικά είναι ένα κυβερνητικό σχέδιο ώστε να παγώσουν τα πάντα, να καταστραφούν οικονομικά εκατομμύρια πολιτών και με αυτό τον τρόπο να πειστούν όλοι, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος;

Στάθης Διομήδης



πηγη    .peramatozoa.info

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.