Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης για τον Γ. Παπακωνσταντίνου


Σε μείζον πολιτικό θέμα αναμένεται να εξελιχθεί η αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τη «διευκόλυνση» που παρέχει η κυβέρνηση σε έναν από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του Δημοσίου, τον επιχειρηματία Ραυτόπουλο της Express Service. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου προχωρά σε άρση της δέσμευσης των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία για 6 μήνες, παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια βοά η πιάτσα για «κανόνι» που σκάει στην εταιρεία και για προσπάθεια να περάσει τα πάγια και τη δραστηριότητα της Express σε άλλη εταιρεία, απαλλαγμένη όμως από χρέη άνω των 70 εκατ. ευρώ.

Με την άρση της δέσμευσης θα μπορέσει ανενόχλητος ο επιχειρηματίας να συνεχίσει τις δουλειές του και παράλληλα να φέρει σε πέρας τη μεταβίβαση σε προσωπική του εταιρεία.

Το ζήτημα γίνεται ιδιαίτερα σοβαρό αν θυμηθούμε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας φέρεται να έχει ευνοηθεί τα μάλλα από τον… πρώην Θεσσαλονικάρχη του ΠΑΣΟΚ, Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος διατηρεί προσωπική φιλία με τον κ. Ραυτόπουλο. Εδώ και πολλούς μήνες στην πιάτσα της Θεσσαλονίκης έλεγαν ότι η εταιρεία παροχής υπηρεσιών για αυτοκίνητα είχε τεράστια προβλήματα, μεγάλα χρέη και μόνο με πολιτική παρέμβαση θα μπορούσε να σωθεί. Τα στοιχεία που δίνει το Πρώτο Θέμα, και συγκεκριμένα το ΦΕΚ με την άρση της δέσμευσης δημιουργούν μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης για τον τσάρο της οικονομίας ο οποίος εμφανίζεται ως απηνής διώκτης της φοροδιαφυγής αλλά έναν τόσο μεγάλο φοροφυγά εμφανίζεται να τον ευνοεί.

antinews.gr

Σχόλιο: Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας. Μια κόντρα με τους εκδότες της εφημερίδας θα φέρει στο φως όμως κι άλλες αποκαλύψεις…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.