ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ … ?


Γράφει ο Chris

Αλήθεια πιστεύετε πως όσο συνεχίζουμε να δεχόμαστε μοιρολατρικά τις κάθε λογής επιβουλές των «συμμάχων» μας που σκέφτονται μόνο το καλό μας, έχουμε έστω και την παραμικρή ελπίδα να ξεφύγουμε από το τέλμα. Μην έχετε αυταπάτες, δεν θα έρθει ο από μηχανής θεός να δώσει τη λύση στην ελληνική τραγωδία. Τα θαύματα από ότι φαίνεται μας τελείωσαν, όπως και οι ηγέτες που θα έδειχναν το δρόμο στο λαό. Το ερώτημα που φτάνει στα χείλη όλου του κόσμου είναι …

“και τώρα τι κάνουμε ?”
Έχουμε ακόμα δρόμο για να φτάσουμε στον πάτο ?
Υπάρχει άραγε λύση στο πρόβλημα που μας βασανίζει?
Αν μη τι άλλο έχουμε να υπερηφανευόμαστε ότι έχουμε στο DNA μας κάποια καλά στοιχεία που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά καιρούς το έθνος μας, έβρισκε πάντα τον τρόπο μέσα από τις στάχτες της να αναγεννάτε. Βέβαια καλό το μάθημα ιστορίας, αλλά στην πράξη τι μπορεί να γίνει.
Ήρθε ο καιρός να ξαναγίνουμε κοινωνία που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο. Φτάνει πια η αυτή η ιδιοτέλεια που μας διδάξανε πως θα μας φέρει την ευτυχία. Είδαμε που μας έφτασε «το εγώ να περνάω καλά και άσε τους άλλους να ….». Ήταν ο λόγος της παρακμής μας. Η ευτυχία που μας πρόσφερε ήταν πρόσκαιρη και έδωσε την ευκαιρία στους ισχυρούς να επιβάλουν τους όρους τους που τώρα βρίσκουμε μπροστά μας. Μη τους κάνετε άλλο το χατίρι.
Όταν μια κοινωνική ομάδα διεκδικεί πρέπει να είμαστε όλοι στο πλευρό τους, γιατί να είστε σίγουροι πως θα έρθει και η σειρά μας. Αλληλέγγυοι έχουμε περισσότερες ελπίδες δικαίωσης.
Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των «μέσων ενημέρωσης», που το μόνο που προσπαθούν είναι να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των πολιτών ώστε να κάνουν εύκολο το έργο των «προϊσταμένων» τους.
Οργανωθείτε σε τοπικό επίπεδο και διεκδικήστε τα δίκια σας ενωμένοι. Να ξέρετε ο λαός που έχει σύμπνοια τρομάζει όσο δεν φαντάζεστε την εξουσία. Η δημοκρατία γεννήθηκε στον τόπο μας μη το ξεχνάτε.
Δείξτε στους κατέχοντες εξουσία ότι γνωρίζετε τις βρωμιές τους και πως από εδώ και στο εξής δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες των ενεργειών και της «ψήφου» τους.
Αναδείξτε σε κάθε φορέα όπου συμμετέχετε νέους ανθρώπους πέρα από τις κομματικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Όταν ξαναγίνουν εκλογές μη ψηφίσετε με βάση το προσωπικό σας συμφέρον είτε από υποχρέωση. Μη τους κάνετε το χατίρι και δεν συμμετέχετε.
Αρχίστε να συζητάτε τα προβλήματα που σας απασχολούν με τους δικούς σας και τους γύρω σας. Προτείνετε λύσεις και προβάλετέ τις. Μη περιμένετε να το κάνουν άλλοι αυτό για εσάς. Μόνο έτσι θα αναδειχθούν οι νέοι ηγέτες που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.
Υπάρχει λύση!!
Ας γίνουμε επιτέλους «κοινωνία».
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ … ?

  1. Ὁ/ἡ aristarhos.el γράφει:

    Φίλε, πριν 35 χρόνια η κατάσταση ήταν σχεδόν ίδια. Στις τότε συζητήσεις μας, λέγαμε πως η μόνη λύση ήταν να πάρουμε 2000 νήπια να τα μεγαλώσουμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία και όταν γίνουν 30 χρονών να τα φέρουμε εδώ και να μας διοικήσουν, να μας βάλουν κανόνες δεοντολογίας. Να!Να! Να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πήραν την διακυβέρνηση “νέοι” άνθρωποι σχεδόν όλοι μεγαλωμένοι, σπουδαγμένοι στην αλλοδαπή με ένα κάρο πτυχία, ξένες γλώσσες και τέτοια. Το αποτέλεσμα, Φούσκα!. Κακόμοιρε Έλληνα εκεί που είπες να βγείς από την μιζέρια σε χώσαν πιο βαθειά! Φίλε μου, νέοι, παλιοί όλοι προερχόμαστε απ’ την ίδια μήτρα. Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πριν έρθει το 74 στην Ελλάδα σε μια συνέντευξή του είπε το εξής: “Πρέπει να κάνουμε κανόνες και δικλείδες ασφαλείας ώστε να είναι αδύνατον στους πολιτικούς να κάνουν παρανομίες. Τον πολιτικό που παρανομεί δεν τον στέλνεις δικαστήριο. Τον στέλνεις σπίτι του!” ΛΟΓΙΑ! ΛΟΓΙΑ! Φύσηξε ο … Βαρδάρης και καθάρισε, ;ήλιος λες και τελείωσε ο χειμώνας … . Μην απελπίζεσαι όμως. Η ζωή σε περιμένει και είναι ολότελα δική σου!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.