Υποτίμηση εισοδημάτων


ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ φαύλο κύκλο μέτρων σκληρής λιτότητας και βαθιάς ύφεσης, που θα οδηγήσει σε δημοσιονομικές επιδόσεις χειρότερες από αυτές του 2009, δηλαδή του έτους-αφετηρία της δημοσιονομικής περιπέτειας, εγκλωβίζεται η χώρα μας μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με το γερμανικής εμπνεύσεως σχέδιο για το μέλλον του ευρώ. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην παρεκκλίνει από την πιστή εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που αποσκοπεί στην υποτίμηση των εισοδημάτων και εντέλει στην εξαθλίωση των πολιτών της. Δεσμεύτηκε να μειώνει συνεχώς τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, να αυξάνει συνεχώς τις φορολογικές επιβαρύνσεις και να εκποιήσει τις υποδομές, την παραγωγή και τον ορυκτό πλούτο της. Υποσχέθηκε ουσιαστικά να ακολουθήσει δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές που εφαρμόστηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. 

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-«ΣΩΤΗΡΕΣ» ΜΑΣ, …οι οποίοι σε συνεργασία με την κυβέρνηση επιχειρούν να πλασάρουν στην ελληνική κοινή γνώμη ως ευκαιρία, ανάσα και μεγάλη επιτυχία τη συμφωνία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η χώρα μας είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει στις παράλογες απαιτήσεις της αέναης λιτότητας του νέου απάνθρωπου Συμφώνου Σταθερότητας. Φαίνεται όμως ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι εάν θα επιτύχει η χώρα μας να σηκώσει τα δυσβάστακτα βάρη που της φορτώνουν. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν τεράστια οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση ενός επαχθώς δανειζόμενου πάμφτωχου κράτους, που -χάρη στην… πατριωτική πολιτική της κυβέρνησής του- εμφανίζεται να… πανηγυρίζει σχεδόν κάθε μήνα επειδή κατορθώνει να εξασφαλίσει τα επόμενα «δανεικά» που του χρειάζονται για να πληρώσει τα προηγούμενα που λήγουν! Η κυβέρνηση πέτυχε… ανανέωση του δανεισμού για μερικά ακόμη έτη και παρέδωσε εθνικό εισόδημα και εθνικό πλούτο στα… νύχια των πιστωτών. Αυτή ήταν η… επιτυχία της!

e-typos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.