ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΙΤΑΛΙΑ


Πόλεμος Βορείων – Νοτίων για τους μετανάστες

Πόλεμος βορείων – νοτίων έχει ξεσπάσει στην Ιταλία λόγω της εισβολής μεταναστών, με τον Μπερλουσκόνι σε ρόλο διαπραγματευτή.

Η χώρα έχει ψυχικά κοπεί στα δύο από την ημέρα που αποφασίστηκε η μεταφορά μεταναστών σε όλες τις περιφέρειες, με μοναδική εξαίρεση το σεισμοπαθές Αμπρούτσο.

Οι «Νότιοι» υψώνουν φωνή απόγνωσης, καταγγέλλοντας ότι οι περιοχές τους έχουν καταληφθεί και πως η Λαμπεντούσα θυμίζει χωριό της Τυνησίας και κάθε άλλο παρά ιταλικό νησί. 

Οι «Βόρειοι» αντιδρούν στην προοπτική να στηθούν καταυλισμοί στις δικές τους περιοχές και απαντούν ειρωνικά: «Οι καταυλισμοί να στηθούν στη Σικελία, όπου το κλίμα είναι καλό. Εδώ κάνει κρύο!», δηλώνει ο γερουσιαστής της Λομβαρδίας, Πιερτζιόρτζιο Στιφόνι.

«Ώστε υπάρχουν δύο Ιταλίες», ξέσπασε ο περιφερειάρχης Σικελίας Ραφαέλλε (τι ειρωνεία!) Λομπάρντο, ξεκαθαρίζοντας ότι θα μιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, προκειμένου να του ζητήσει να εγγυηθεί την ενότητα της χώρας.

Από την πλευρά της, η Λέγκα του Βορρά του Μπόσι μπλοκάρει την πρόταση του υπουργού των Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι να δοθεί μπόνους 1.500 ευρώ σε κάθε μετανάστη για να ενθαρρυνθεί ο επαναπατρισμός τους. «Ούτε ένα σεντ», δηλώνει ο Μπόσσι, κλείνοντας τα αυτιά στα επιχειρήματα του Φραττίνι, σύμφωνα με τα οποία πρόκειται για χρήματα της ΕΕ και δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

Την ίδια ώρα τα καράβια με τους μετανάστες δεν σταματούν να καταφθάνουν και ήδη μερικά αγκυροβόλησαν στο γειτονικό νησί, Λινόζα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται συνεχώς στο τηλέφωνο, προσπαθώντας να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, ενώ υποσχέθηκε να στείλει μόνιμα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στα ανοιχτά, το οποίο θα υποδέχεται τους μετανάστες, χωρίς αυτοί να περνούν από τη Λαμπεντούσα.

Στο μεταξύ, οι βουλευτές και γερουσιαστές του Νότου κατηγορούν τους βόρειους συνάδελφούς τους ότι για πελατειακούς λόγους και για να μην δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους, οδηγούν σε διχασμό τη χώρα, δημιουργώντας πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

elzoni.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.