Κερατέα: Μια μάχη που θα χαθεί για την Κυβέρνηση


Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το θέατρο του παραλόγου στην Κερατέα και την εμμονή του ελληνικού δημοσίου και της Κυβέρνησης να εφαρμόσει μια απόφαση ειλημμένη από παλιά και χωρίς πρακτική αξία πια. Διότι άντε και να δεχτώ ότι η απόφαση της Βάσως Παπανδρέου το 2003 είχε λογική και μια προοπτική 10ετίας. Έστω και σαν προσωρινή λύση. Τώρα 8 χρόνια μετά και με ανεκτέλεστη την απόφαση τι νόημα έχει πια να εφαρμοστεί; Το δεύτερο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί στο μεσοδιάστημα των 8 ετών δεν προχώρησε τόσο η κατασκευή του εργοστασίου ανακύκλωσης στην περιοχή όσο και η δημιουργία ΧΥΤΥ, αλλά ακόμη συζητάμε για την κατασκευή ΧΥΤΑ;

Το τρίτο που δεν καταλαβαίνω είναι αυτή η παράξενη και διαστροφική έννοια της νομιμότητας. Ειδικά αυτό το στυλ Πάγκαλου που είναι λάθος στην βασική του σύλληψη : δεν έχει καμια έννοια εφαρμογής κράτους δικαίου, αλλά εμφανίζεται σαν την συνέχεια μια βεντέτας με προσωπικό χαρακτήρα. Που αυτός που αισθάνεται ότι θίγεται χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό κατά το δοκούν. Αποτέλεσμα; Προβαίνει σε μια ανόητη καταστολή, με κρυφτούλι στα στένα μια κωμόπολης, με τα ΜΑΤ να κυνηγούν παπάδες, μάνες με παιδιά και υπερήλικες κυρίες που γυρνάνε από το σούπερ μάρκετ.

Ίσως μια άλλη εξήγηση να είναι ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να “εκπαιδεύσει” τους αστυνομικούς των ΜΑΤ σε τακτικές αντάρτικου πόλεων και θεωρεί την Κερατέα προνομιακό πεδίο. Πραγματικά άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω στον παραλογισμό πια των ενεργειών εκεί.Ειδικά σε μια περίοδο που η ίδια η χώρα είναι τραυματισμένη και τα ερωτήματα των πολιτών ήδη πολλά.

koukios

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.